// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Mads L. Brynnum: Når en drage drager ud
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Billedbog

Mads L. Brynnum: Når en drage drager ud

Skrevet af den 25. august 2017 – 07:39Ingen kommentarer

Når en drage drager ud er en hyldest til væsner, bæster, monstre og hvad vi ellers kalder alle de uhyggelige karakterer, der dukker op i vores drømme og i litteraturen. Bogen er smukt illustreret af Mads H. Johansen.

Teksten er skrevet på rim (og jeg indrømmer gerne, at jeg ikke er ret vild med rim, jeg har ofte oplevet, at man går for meget på kompromis med om teksten giver mening, for at få det til at rime), men her er tale om rim af høj kvalitet, hvor det fungerer!

Jeg er især glad for det smukke rim om ellepigen, hvoraf dette uddrag stammer:

“Jeg så at hendes ryg var hul
og vidste at jeg burde flygte
Men i forårsnattens skjul
var jeg et møl og hun en lygte”

Når en drage drager ud er en god billedbog til de lidt større børn, måske børn i slutningen af børnehaven og starten af indskolingen. Og til deres forældre naturligvis. Illustrationerne er hverken for uhyggelige eller for nuttede.

Når en drage drager ud er en skøn samling af væsner og bæster som vampyrer, orker, trolde, uglebjørne m.m. Jeg kendte ikke dem alle, men det gjorde ikke noget, så fik jeg mulighed for at hilse på nye “folk”, jeg kan møde i mine drømme. Uuuuuuuuuuh godt det snart er efterår med mørke aftener og rusk i havens træer.

Jeg kan godt lide, at den lidt store tekst ikke står “pænt” på siden, men bevæger sig lidt “tilfældigt” ned af siden. Og jeg kan godt lide, at tekst og billeder er fordelt lige. På den ene side af et opslag er der et rim med stor tekst og god plads på siden og på den anden side er illustrationen. I det hele taget taler tekst og billeder rigtig godt sammen.

Der følger en plakat med til børneværelset. Så vil tiden vise, om du tør hænge den op. Plakaten forestiller en stor og vist nok meget forelsket drage, der ser beundrende på en prinsesse, mens riddere løber forfærdede og skrækslagne rundt omkring dragens fødder. Det er en meget fin plakat.

Mads L. Brynnum, Når en drage drager ud, Illustreret af Mads H. Johansen, Forlaget Calibat, 2017, 48 sider.