// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Søren Nordstrand: Mig og Glistrup
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Billedbog

Søren Nordstrand: Mig og Glistrup

Skrevet af den 13. juli 2017 – 07:47Ingen kommentarer

Mig og Glistrup er en meget meget fin, relevant og ret barsk billedbog om pigen Alberte.

Man fanger ret hurtigt at teksten fortæller en helt anden historie end illustrationerne. Fortællerstemmen er den lille skolepige Alberte. Hun fortæller loyalt om en god og tryg opvækst hos søde forældre. Om vennerne i skolen og hendes hund Glistrup. Billedsiden viser en ganske anden virkelighed, nemlig en hverdag med fraværende alkoholiserede forældre, ensomhed i skolen og en bamse der hedder Glistrup.

Der er mange detaljer i illustrationerne og der lægges op til dialog med det barn, du læser bogen for. En pære der hænger ned fra loftet uden en lampeskærm, en plante i vindueskarmen der er gået ud, Alberte der vasker op mens far sover.

Det er et fint og stærkt greb at lade tekst og billeder fortælle hver sin historie. Det sætter Albertes liv i perspektiv på en særlig måde, som ikke var opnået, hvis tekst og billeder hang sammen. Og så giver det selvfølgelig muligheden for at overveje om Alberte bevist lyver om sit liv eller om hun mere ubevidst pynter på sandheden.

Mig og Glistrup er med side kun 32 ordknappe sider hurtigt læst, men man er slet ikke færdig med Alberte efter læsningen. Bogen åbner op for en verden, der er så ulig, hvad de fleste børn oplever. Børn i trygge hjem får et indblik i at tryghed ikke er en selvfølge. Og børnene i Albertes verden vil kunne spejle sig i Alberte.

Bogen får mine varmeste anbefalinger og vil formentlig blive brugt i danskundervisning i folkeskolen, da der er så meget at arbejde med.

Søren Nordstrand, Mig og Glistrup, Forlaget Arabesk, Juni 2017, 32 sider, Illustreret af Allan Christian Hansen.