// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Clare Macintosh: Jeg ser dig
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Clare Macintosh: Jeg ser dig

Skrevet af den 23. april 2017 – 07:53Ingen kommentarer

Tænk en gang hvis hele Londons undergrundsbane var en iscenesat spilleplade for forbrydelser – eller grundlaget for en ny måde at date på. Tænk hvis passagerne i togene indgik i et spil, som de ikke kender til – før det er for sent. Ush, sikke en tankegang – men det er den forfatteren Clare Macintosh fører os ind på – og det gør hun godt.

Vi følger Zoe Walker, mor til to voksne børn: Justin og Katie, der stadig bor hjemme og kæreste med Simon, som er flyttet ind hos hende. Hun blev skilt fra Matt for tre år siden, men han spøger stadig lidt i hendes liv.

Hver morgen tager Zoe undergrunden til sit arbejde på et ejendomskontor og om eftermiddagen, den samme vej hjem igen. En dag, da hun sidder i toget skimmer hun avisen igennem, og bagerst under personlige annoncer finder hun en annonce med et foto af sig selv. Det er uskarpt, men hun er sikker på, at det er af hende. Annoncen er til en blank hjemmeside. Hendes familie slår det hen, og hun forsøger ikke at være bange for, hvad det kan være.

Hun kan dog ikke lade være med at skimme de bagerste sider i avisen for at se efter annoncerne og der er dagligt en ny. En dag viser det sig, at en af kvinderne fra annoncerne er fundet myrdet, og Zoe går til politiet.

Det bliver Kelly, som tidligere har været ansat i jernbanepolitiet, der kommer til at efterforske sagen, og langsomt går det op for hende, at der er tale om en meget stor sag. Hun kæmper personligt mod egen dæmoner og for at få en plads i kriminalpolitiet.

Opklaringen af mordet viser sig at have tråde til en række andre forbrydelser, som voldtægt og overfald, og det bliver et kapløb mod tiden for Kelly og for kvinderne i Londons undergrundsbane. Zoe kæmper samtidigt med at finde ud af, hvem hun kan stole på.

Jeg var begejstret for Clare Macintoshs Jeg lader dig gå, som udkom i marts 2016, så jeg glædede mig meget til at læse Jeg ser dig. Lad mig sige med det samme: jeg er stadig begejstret. Clare Macintosh skuffer ikke. Hun har igen formået at skrive en spændende thriller med et plot, der holder hele vejen igennem og en slutning med et meget overraskende tvist.

Clare Macintosh, Jeg ser dig, Forlaget Aronsen, 426 sider, oversat af Anette Broberg Knudsen, marts 2017

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.