// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Laura Ruby: Bone Gap
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Young adult

Laura Ruby: Bone Gap

Skrevet af den 17. februar 2017 – 07:22Ingen kommentarer

Teenageren Finn O’Sullivan bor alene på en gammel gård i byen Bone Gap med sin storebror Sean på 23 år. De er blevet overladt til dem selv efter, at deres mor forlod dem for sin nye mand. Ingen i byen tager dem derfor seriøst, da den smukke Roza, der har boet hos dem, en dag forsvinder. Alle forlader nemlig O’Sullivan brødrene, og Rozas ankomst til byen var lige så mystisk, som da hun forsvandt.

Der er gået 2 måneder siden en farlig mand tog Roza foran Finn. En mand med et ansigt Finn ikke kan huske. Eftersøgningen er stoppet, og selv Sean har opgivet at finde hende. Men det kan Finn ikke. Han vil ikke acceptere, at hun er væk. Især fordi han føler sig skyldig over, at han ikke gjorde noget for at stoppe det. Og fordi Sean ikke længere kan se på ham uden bebrejdelse i blikket.

Finn beslutter sig for at finde ud af hvad der er sket. I sin søgen efter den ansigtsløse kidnapper, bliver han forelsket. I en pige hvis ansigt er så specielt, at de fleste i byen syntes, hun er grim. Men for Finn er hun noget af det smukkeste, han har set.

Hvad er det der gør, at Finn ikke kan beskrive kidnapperens ansigt? Er Bone Gap fyldt med revner, der sluger de mennesker, som brødrene holder allermest af?

Når Turbine udgiver en udenlandsk bog, er det altid en fornøjelse. Bone Gap er ingen undtagelse. Laura Ruby forstår at skrive, så man bliver rørt og skræmt på samme tid. Hendes måde at bygge en historie op er gennemført og medrivende. Jeg har ikke læst så mange YA bøger, men denne her er noget for sig selv. Med sin blanding af gru, kærlighed og magisk realisme, efterlader hun et stort indtryk hos læseren. Jeg ser allerede frem til hendes næste bog.

Bone Gap er en New York Times bestseller. Den har modtaget flere priser, herunder the 2016 Michael L. Printz Award for Excellencein Young Adult Literature. Romanen var også en National Book Award Finalist.

Laura Ruby: Bone Gap, Turbine, 361 sider, februar 2017