// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Martin Widmark og Helena Willis: Lassemajas Detektivbureau
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Martin Widmark og Helena Willis: Lassemajas Detektivbureau

Skrevet af den 16. februar 2017 – 07:49Ingen kommentarer

Måske kender du allerede Lasse og Maja og deres detektivbureau?

Brandmandsmysteriet og Mumiemysteriet er genudgivelser. Vi byder dem alligevel velkomne og gætter på, at de gamle udgivelser står slidte på bibliotekerne – de er nemlig rigtig gode og er formentlig godt brugte.

Lasse og Maja er gode venner. Sammen har de et detektivbureau, hvor de opklarer forskellige forbrydelser og mysterier. Bøgerne har farvestrålende og indbydende forsider og er også illustrerede inde i bøgerne.

Jeg har bedt Johan fra 2. klasse om at læse og vurdere bøgerne. Og han er en stabil, dygtig og kritisk læser! Det er Johans første møde med en børnekrimi, men det bliver i hvert fald ikke det sidste.

Johan fortæller, at begge bøger er gode og spændende. Han er især optaget af det her med, at man som læser først tror, at det er A, der er den skyldige, så tror man med sikkerhed at det er B, og til sidst viser det sig, at det har været C eller D. Han var vedholdende under læsningen, fordi historierne var spændende.

Bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden og behøver dermed ikke at blive læst i en bestemt rækkefølge. Lasse og Maja bliver nemlig præsenteret i starten af hver bog. Der er allerede udkommet flere i den spændende og børnevenlige serie. Bøgerne er egnede til selvlæsning til børn, der kan læse bøger med lix 25.

Bøgerne er oversat fra svensk, Lassemajas Detektivbureau har sin egen hjemmeside og du kan også finde Lasse og Maja på film.

Martin Widmark og Helena Willis, Lassemajas Detektivbureau, Brandmandsmysteriet, Mumiemysteriet, Forlag: Turbine, 2017, 92 sider.