// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Sissel Bøe & Peter Madsen: Troldeliv – Julekalenderbogen
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Sissel Bøe & Peter Madsen: Troldeliv – Julekalenderbogen

Skrevet af den 18. november 2016 – 12:53Ingen kommentarer

Paja og Pajko er vendt tilbage! Og denne gang i en julekalenderbog med rigtig mange kapitler.

Du (eller dine børn/børnebørn) kender sikkert allerede de søde troldeunger fra de andre bind i Troldeliv-serien. Nu er det blevet vinter og julen lurer lige om hjørnet. Men hvad nytter det, når mennesker ikke længere tror på nisser?

Nissen Nik er led af det, ked af det og VRED af det. Livet som gårdnisse giver ikke længere mening, hvis menneskene på gården ikke længere tror på en. Derfor har han sat sig ud i den kolde skov for at fryse ihjel.

Heldigvis dukker troldeungerne Paja og Pajko op og de lader han ikke lige fryse ihjel. Tværtimod! De slæber ham med hjem i den varme hule til en god portion suppe.

Mens det stadig er mørkt og i ly af natten, flyver troldeungerne med Nisse Nik på ryggen af en ugle hjem til Niks gård. Paja og Pajko er nemlig begge opsat på at hjælpe Nik med at få menneskene til at tro på ham igen. Meget sympatisk af de to, men de frække unge trolde er ikke nemme at holde styr på med deres nysgerrighed og lyst til at lave masser af spilopper!

Det første kapitel skal læses allerede d. 30. november. Det første kapitel blev lidt langt (lidt kedeligt) for min 8 årige medanmelder, som ellers har været meget glad for de andre Troldelivbøger. Men det er nok nødvendigt med en lidt lang indflyvning, så de der ikke kender Paja og Pajko også kan følge med. Men herefter bliver det en hyggelig, sød og spændende fornøjelse at være sammen med troldeungerne, nissen og folkene på gården.

Stemningen lyser ud af siderne, hvad enten det er de lyseblå farver, der skaber kulde ude i sneen eller de varme orangerøde farver, når vi er nede i troldehøjen, hvor ilden buldrer i kaminen.

For mig er julen meget andet end gaver. Julen er lys, hygge og nærvær. Og der er en bog som Troldeliv – Julekalenderbogen en oplagt mulighed for at sidde tæt og få en god og hyggelig læseoplevelse sammen hver dag, mens vi tæller ned til den store aften. Glædelig jul!

Sissel Bøe & Peter Madsen, Troldeliv – Julekalenderbogen, Carlsen, Oktober 2016, 164 sider.