Godfrey Spence: Portvinens verden
Nu hvor stort set alle unge mænd skal kloge sig på specialøl, er vi nogen der i stedet har valgt at kaste vores kærlighed på portvinen. Og selvom internettet rummer mange oplysninger, så kommer man ikke udenom om bibliotekets hylder hvis man vil i dybden med et emne som portvin og fremstilling af den ædle potugisiske drik.
Englænderen Godfrey Spence’s lille sorte bog “Portvinens verden” er en glimrende følgesvend for nybegynderen ind i portvinens verden. Der findes andre og langt mere omfattende og grundige bøger om emnet, men som ny i klassen er Spence’s lille bog et godt sted at starte.
De første 60 sider giver en god indføring i portvinens oprindelse, fremstilling, lagring og så videre. De efterfølgende sider er et lille “portvinsleksikon”, hvor hvert portvinshus er omtalt på 3-5 sider med historie, adresse, og smagsbeskrivelse af de vigtigste årgange fra netop det hus. Et uundværligt opslagsværk ved en hyggelig portvinsaften, hvor man prøver vine fra forskellige hus og af forskellig kvalitet.
Godfrey Spence: Portvinens verden, L&R Fakta, 2000, 224 sider.