// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jack Ludlow: Roms søjler
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Historisk roman

Jack Ludlow: Roms søjler

Skrevet af den 29. oktober 2016 – 07:45Ingen kommentarer

Rom, i det 2. århundrede før kristus. To barndomsvenner bliver spået en fælles skæbne af et orakel, men som voksne har de valgt hver sin vej i republikkens tjeneste. Lucius er senator, følger den romerske republiks komplicerede karrierevej og ender på toppen i det politiske magthieraki. Aulus er sejrrig soldat, der som general kæmper Roms krige i Makedonien og Spanien.

De har begge stor magt og stor rigdom, er begge drevet af de romerske idealer og har begge problemer med privatlivet. Men så hører lighederne også op, og Roms søjler er også historien om et umage venskab. Fra hver deres position i samfundet kæmper de for at holde sammen på republikken, der er truet udefra af barbarer og indefra af grådighed og dekadence.

De to hovedpersoner er måske en smule klichefyldte – den godhjertede soldat Aulus er tapper og ærlig, den snedige politiker Lucius er kynisk og paranoid – men de øvrige personer får lov til at fremtræde mangefacetteret og med mere dybde end normalen for genren. Især lover skildringen af Lucius søn Marcellus (og hans forhold til faren) godt for de næste to bind i trilogien, og personligt holdt jeg især af beskrivelsen af Fulmina og hendes kamp for sit hittebarn. Både hittebarnet og Marcellus kommer vi stensikkert til at læse mere om i næste bind, og jeg glæder mig.

Roms søjler er en farverig historisk roman med krig og kærlighed, lidt mystik og masser af drama. Her er modige soldater, grådige senatorer, slaver og fattigfolk – vi kommer vidt omkring og det er topgod underholdning i en velresearchet roman.

Jack Ludlow: Roms søjler. Forlaget Punktum, 389 sider. Oversat til dansk af Michael Krefeld. 2016