// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Søren Sorgenfri: Rebellerne – og hvorfor er fodboldspillere så kedelige?
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Sport

Søren Sorgenfri: Rebellerne – og hvorfor er fodboldspillere så kedelige?

Skrevet af den 26. oktober 2016 – 07:00Ingen kommentarer

Søren Sorgenfri er altid garant for en god historie. I bogen ”Rebellerne – og hvorfor er fodboldspillere så kedelige?” tager han udgangspunkt i netop spørgsmålet om, at fodboldspillere er kedelige, som han hørte flere gange om ugen i sin tid som sportsjournalist på BT. Og det er ved gud ikke et irrelevant spørgsmål. De fleste fodboldspillere svarer nøjagtigt det samme, når de bliver stillet spørgsmål i medierne, og de efterlader et indtryk af, at de ikke er de sjoveste mennesker at være i selskab med.

Men tingene hænger sammen. Det er den samme type spiller, medierne efterlyser, når de skal have den rigtige kommentar efter kampen. Det skal være interessant. Ellers flygter seerne – og dermed reklameindtægterne. Derfor går de efter de ’sikre kort’ – dem, der ’kan levere’. Træder du som spiller ved siden af og leverer den skæve eller hårde bemærkning, så står trænere og medierne – side om side – klar til en moralsk opsang.

Derfor har Sorgenfri været på jagt efter dem, der svømmer lidt mod strømmen; dem, som ikke er konforme og kedelige. Han kalder dem ’rebellerne’. Med en blanding af interviews og portrætter får vi serveret en række af de spillere, der ikke bare følger normen.

Og ja, Nicklas Bendtner er naturligvis en af dem. Det er David Nielsen også. Og Thomas Gravesen. Og Stig Tøfting. Disse navne skurrer ikke på en liste, der indeholder samtaler med eller portrætter af i alt 21 personligheder – her iblandt Politikens sportsredaktør Søren-Mikael Hansen.

Listen prydes også af navne som Preben Elkjær Larsen, Søren Lerby og selveste Harald Nielsen. Og vi lærer faktisk noget om disse spillere. Slet ikke nok. Og som sådan er bogen mildest talt ikke fyldestgørende. Men vi får en idé om, hvor han vil hen. Og hvad han leder efter.

Den største udfordring i bogen er dog, at den måske vigtigste årsag til opfattelsen, at fodboldspillere er kedelige, den ikke er adresseret tilnærmelsesvis så intenst, som den burde være. Efter min personlige opfattelse ligger problemet i folks opfattelse af fodboldspillere nemlig i, at sportsjournalisterne er så ringe klædt på, at de altid stiller de samme spørgsmål:

Hvordan havde du det, da du scorede?

Hvad betyder det her resultat?

Hvordan kommer vi videre herfra?

Måske burde Sorgenfri i næste bog kredse mere omkring emnet: Hvorfor er sportsjournalister så dårlige til at stille spørgsmål?

Rebellerne – og hvorfor er fodboldspillere så kedelige? Søren Sorgenfri, Byens forlag, 167 sider, September 2016.