// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Carsten Werge og Per Frimann: Verdens 100 bedste fodboldspillere 2016
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Sport

Carsten Werge og Per Frimann: Verdens 100 bedste fodboldspillere 2016

Skrevet af den 25. oktober 2016 – 07:13Ingen kommentarer

Gennem de sidste fire år har vi fået kastet fodboldværterne Carsten Werge og Per Frimanns liste over verdens 100 bedste fodboldspillere i hovedet. Og det er på ingen måde kedeligt. I ”Verdens bedste fodboldspillere 2016” – det seneste skud på stammen – får vi serveret en liste, der er ikke bare meget spændende men også stærkt præget af, at det meste af skrivearbejdet blev lavet lige efter EM i Frankrig her i sommer.

Vi slipper heller ikke for en glorificering af mesterholdene fra de forskellige ligaer, og det er såmænd også ganske fair, hvis vi dog lige tager et par af de helt store overraskelser fra. Eksempelvis er det vel en smagssag, om du synes, Leicesters Jamie Vardy er nummer 60 i verden over de bedste spillere. Og at Riyad Mahrez er nummer 40. Og Kasper Schmeichel nummer 65. Alle spiller som sagt hos de forsvarende engelske mestre, Leicester City. Riyadh Mahrez blev kåret til Årest Spiller i Premier League. Samtidig spiller han hos mestrene. Men mestrene er af sådan en støbning, at de måske skal passe overordentligt meget på, at de ikke rykker ned i 2017. Så hvilken placering skal han have?

Med andre ord: Werge og Frimann er på en næsten umulig opgave. Men de udfører den med hjerte og sjæl – og indsigt. Kan vi måske – med Cristiano Ronaldos europamesterskab i baghovedet sige noget til, at han er nummer et på listen? Især med tanke på, at hans evige rival, argentinske Lionel Messi var ude med en skade i en stor del af sidste sæson – samt at han endnu ikke har vundet en stor titel med sit landshold. Faktisk er Messi skubbet helt ned på pladsen som nummer tre på listen, hvor hans holdkammerat i Barcelona, Luis Suárez fra Uruguay har overhalet ham i svinget. Luis Suárez scorede alene 40 mål i ligaen (til sammenligning scorede Watford i Premier League kun 40 mål i alt, mens Manchester United lavede i alt 49 mål i hele sæsonen).

Listen er herlig. Der er masser af dejlige fotos. Og mon ikke – hvis vi ser bort fra de helt særlige fodbold-nørder – der er en spiller eller to, som du enten havde glemt, eller som du måske endda slet ikke kan huske, du overhovedet har hørt om?

Hvor er Gareth Bale på listen? Er der nogle islændinge, der efter deres imponerende indsats under EM har sneget sig med blandt de 100 bedste? Hvor mange danskere er på listen? Der er nok af gode quiz-spørgsmål i denne bog til en hel aften sammen med de andre fodboldgale. Nyd det.

Verdens 100 bedste fodboldspillere 2016, Carsten Werge og Per Frimann, Lindhardt & Ringhof, 232 sider, Oktober 2016

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.