// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Gunvor Reynberg: Jagten på Benny
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Gunvor Reynberg: Jagten på Benny

Skrevet af den 1. oktober 2016 – 07:16Ingen kommentarer

Denne nye serie om Mikkel, Foxy og deres venner fra 3.U skal nok vække begejstring. På bogens bagside er der et orange mærke med “Læs & Grin” og det er lige hvad du skal gøre. Bogen er pænt morsom!

Foxy og Mikkel er rigtig gode venner. De går i den samme klasse og hænger tit ud sammen om eftermiddagen. Men den dag Mikkel bliver storebror får han alt for meget opmærksomhed. Faktisk så meget at Foxy vil overbevise sine forældre om at du også skal producere en baby. Den er forældrene ikke helt med på. Foxy får noget andet (hvad må du læse dig til) og det bliver starten til en underholdende, skør, sjov tur rundt i byen Svipstrup, hvor vi møder en venlig tyk gammel mand, en slidt brugt hund og en skrap frisør, der klipper børn i ørerne.

Der er højt tempo, siderne er godt illustreret med masser af tegninger og forfatteren benytter sig af klassiske tricks som at mikse toiletter og hundelorte ind i historien for at skabe det gode barnlige grin (positivt ment!).

Bogen er bygget op med masser af korte kapitler, der gør at vi hurtigt kommer videre i historien. Undervejs guider forfatteren med fed skrift læseren på vej i fortællingen med oplysende og kvikke kommentarer (altså ud over den tekst der i forvejen er).

Forlaget skriver at målgruppen er fra 6+, men jeg tænker at målgruppen nærmere er 8+, hvilket også er tættere på Foxy og Mikkels alder.

Jeg kan glæde dig med, at der allerede er udkommet to bøger i serien. Den anden hedder Kødbollekrigen, og det hedder den fordi klassens nye dreng Wilhelm rammer Foxy med en kødbolle. Og så er der erklæret krig. Der er endnu engang lagt op til en omgang sjov læsning for både drenge og piger.

Gunvor Reynberg, Jagten på Benny, Os i 3.U, Høst & Søn, Illustreret af Niels Roland, August 2016, 120 sider.