// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jakob Balthazar Munk & Casper Fauerholdt: Store drømme
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Sport

Jakob Balthazar Munk & Casper Fauerholdt: Store drømme

Skrevet af den 14. august 2016 – 09:13Ingen kommentarer

Ebbesen, Hartel og Høyer. Hansens fire mål, de danske metalpiger og tyggegummiet på stolpen.

Hvis vi ifører os klaphatten og stamper taktfast i den rød-hvide rytme, så er der nok OL-momenter til at få smilet frem på de fleste danske læber. Det har Jakob Balthazar Munk og Casper Fauerholdt gjort med bogen ”Store drømme”. Den er rød-hvid, så rødgrøden og fløden drypper fra siderne.

Det gode ved bogen er, at den er meget overskuelig og ganske velskrevet. Med sit udgangspunkt i enkelte personer eller begivenheder, der er meget mindeværdig, hvis du er fan af Danmark ved de olympiske lege, guider bogen dig fra det ene store resultat til det andet. Og underholdende, det er det. Du får nemlig ikke bare nogle ganske lyrisk fremlagte historier. Du får også lidt fakta om de enkelte O og værterne.

Skal jeg have den kritiske hat på – og det skal jeg – så vil jeg sige, at det er lidt ærgerligt, at det er de oplagte historier, vi får. Er du blot marginalt interesseret i den danske OL-historie, så er det netop disse historier, vi i forvejen har på nethinden. Der havde det været interessant med en buket af de lidt mere skæve historier om eksempelvis tovtrækning, skeetskydning og kajakroning. Ikke at der er noget galt med de historier, der er valgt. De er bare ikke originale.

”Store drømme” er ikke et stort værk. Det er en hyggelig lille bog, der kan bruges som et sjovt lille supplement til middagen under OL. Du kan såmænd godt blive lidt klogere af den – bare ikke særlig meget.

Store drømme, Jakob Balthazar Munk & Casper Fauerholdt, Byens forlag, 143 sider, 2016.