// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » David Garmark: Det fjerde menneske
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Spænding

David Garmark: Det fjerde menneske

Skrevet af den 12. august 2016 – 08:11Én kommentar

Dybt nede under isen i Antarktis ligger en sø, der med sine mikroorganismer kan give mange svar på de store spørgsmål om livets oprindelse. Derfor er der samlet en række forskere, der ved hjælp af prøver skal søge at få svar. Men der ligger også noget andet i søen, som har ligget i fred i tusinder og atter tusinder af år, og som det er bedst at lade ligge: en virus. Men den kommer med op og så er det lige pludseligt lidt for spændende at være forsker på en forskningsinstitution langt inden på Antarktiskontinentet.

I Papua Ny Guinea arbejder der også en forsker, Dina. Hendes felt er den forhistoriske fjerde mennesketype – som hun også lykkedes med at finde. Det åbner op for epokegørende forskning inden for liv, menneskearter og en dødbringende virus, der udslettede det menneske. Viden som kan bruges helt forkert, hvis det havner i de forkerte hænder.

I en helt anden del af verden, nemlig Slovenien, vågner agenten Ditlev Martins op ilde tilredt i en kiste med hukommelsestab – han ved ikke, hvordan han er havnet i den kiste, om han har familie eller ej. Men langsomt vender hukommelsen tilbage samtidigt med at han opdager, at han er en agent på flugt, fordi han har stjålet en kuffert med meget farligt indhold.

Det at få hukommelsen igen, finde kufferten, holde fjenderne på afstand, forsøge at finde ud af, hvem der er venner og han kan stole på bliver et kapløb med tiden.

Det fjerde menneske er en actionthriller med fuld fart på. Samtidigt er den spændende, fordi den er baseret på forskning inden for livets oprindelse og konspirationsteorier. Dette mix lykkedes rigtigt godt for forfatteren David Garmark, og man mærker, at han har foretaget en masse research, som han bygger videre på. Det er spændende læsning. Et andet element, som han lykkedes med er humor, som han folder ud over karakteren kommissær Rosseau.

Det fjerde menneske er første bind om Ditlev Martin, men der er planlagt en hel serie med ham som hovedperson.

David Garmark, Det fjerde menneske, Forlaget Turbine, 344 sider, august 2016