// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Martin Amis: Tungt Vand – og andre historier
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Noveller

Martin Amis: Tungt Vand – og andre historier

Skrevet af den 31. juli 2008 – 19:17Ingen kommentarer

Jeg fandt Martin Amis’ Tungt Vand til 25 kr. i en udsalgskasse hos min lokale bogpusher på Godthåbsvej. Da jeg var færdig med at læse den, forstod jeg den lave pris. Den er ikke særlig god.

Jeg var ellers i den vildfarelse, at Martin Amis – som sin fader, Kingsley Amis – er en anerkendt forfatter, men jeg må have taget fejl, eller også er jeg bare ikke enig med dem, der anerkender.

Tungt Vand er 9 noveller, der hverken er særlig spændende eller særlig nyskabende. Vi er lidt i rodekassen uden nogen rød tråd i de forskellige noveller, udover at de hælder lidt til det absurde. Novellerne er skrevet med flere års mellemrum og først udgivet i forskellige aviser og tidsskrifter. Samlingen virker lidt tilfældigt sammensat efter det forhåndenværende søms princip.

Den sidste novelle, Det der skete i min ferie, er den eneste, der hæver sig over det middelmådige – de andre er kedelige og forudsigelige eksperimenter med form og sprog. F.eks. en novelle i snakkebagvendtland, hvor homoseksualitet er det almindelige og heteroseksualitet noget folk tager afstand fra og finder lidt frastødende. God ide, kedelig udførelse.

Martin Amis: Tungt Vand – og andre historier. Lindhardt og Ringhof, 212 sider, 1998 (da 2000).