// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Hæklede klude & Strikkede klude
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Hobby

Hæklede klude & Strikkede klude

Skrevet af den 22. august 2016 – 07:34Ingen kommentarer

I verdenshavene er der store øer fyldt med plastik, der er blevet dumpet i havet. Plastik er lavet af olie og forgår ikke i naturen, men hobes gradvist op til endnu større øer. Dyrene sluger plastikken eller bliver fanget i den og dør.

Forskere ved endnu ikke om al det mikroplast, der ophobes i fødekæden vil få konsekvenser for vores økosystem med tiden. Mikroplast findes i mange ting for eksempel i kosmetiske produkter og i karklude. Så vil du undgå mikroplast i din mad og i miljøet, så har Forlaget Turbine nu udgivet to fantastiske bøger, som giver nogle rigtige gode bud på, hvordan du selv kan lave dine egne klude og håndklæder.

Forlaget Turbine har udgivet de to bøger: Strikkede klude og Hæklede klude med gode opskrifter.

I bogen Strikkede klude får man 13 forskellige opskrifter på klude, som man selv kan strikke i lige de farver, som passer til ens køkken eller badeværelse og lige i et bomuldsgarn, som man kan lide at arbejde med. Der er både opskrifter for begyndere og til de mere øvede. Opskrifterne er nemme at forstå og lige til at gå til. Først i bogen er der også en strikkeskole, så er der noget man ikke helt forstår, så er der her en fin strikkeskole med gode tegninger, som forklarer teknikkerne.

I bogen Hæklede klude får man 11 opskrifter på forskellige klude. Her kan man også vælge lige de farver og bomuldsgarner, som man er vild med. Bogen starter med en hækleskole med gode tegninger af teknikkerne og derefter opskrifterne. Opskrifterne er også i denne bog nemme at forstå og lige til at gå til uanset om man er begynder eller øvet.

Begge bøger har nogle utrolig flotte billeder af kludene. Der er gode opskrifter, som er godt beskrevet. At sidde og slappe af på terrassen, ved stranden eller i sofaen og vide at man sparer miljøet for mere mikroplastik er en dejlig fornemmelse. Kludene er hurtige at lave og på samme tid kan man få brugt sine bomuldsgarnsrester. Inden længe har man lavet en ordentlig stak og så kan man jo glæde andre ved at forære en stak væk.

Samlet set er begge bøger rigtig gode og giver gode bud på opskrifter på klude, som ser flotte ud, samtidig med at de er praktiske i hjemmet.

Strikkede klude af Helle Benedikte Neigaard, Forlaget turbine, 2016, 60 sider. Hæklede klude af Camilla Schmidt Rasmussen og Sofie Grangaard, Forlaget Turbine, 2016, 60 sider.