// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Shakespeare: Romeo og Julie, Julius Caesar, Macbeth, Hamlet
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Shakespeare: Romeo og Julie, Julius Caesar, Macbeth, Hamlet

Skrevet af den 13. juni 2016 – 07:36Ingen kommentarer

“Er det bare mig, eller var Shakespeare ret vild med at slå folk ihjel i sine fortællinger?” spørger min næsten 12 årige medanmelder efter at have læst de fire Shakespearefortællinger: Romeo og Julie, Julius Caesar, Macbeth og Hamlet.

Bøgerne udkommer på forlaget Bolden i anledning af 400 året for forfatterens død.

Stykkerne er oprindeligt skrevet som skuespil til teater og Shakespeare havde dermed heller ikke tænkt dem som værende litteratur. Alligevel er de blevet en del af den klassiske læste kulturarv og det er glædeligt, at de kendte fortællinger nu findes i en udgave, så store børn selv kan være med. Der er nemlig tale om nye genfortællinger, oversat til nudansk, der er til at gå til.

Oprindelige citater er drysset ud over siderne i en slags faktabokse. Min medanmelder fandt det lidt forstyrrende, at de ikke var integreret i selve teksten. Men bortset fra det, har han kun pæne ting at sige om bøgerne, som han har læst i løbet af 3 dage.

Bøgerne er lavet i hardback udgaver med nogle ret flotte og indbydende forsider. De er rigt illustreret i en gammel blyantagtigt stil, der passer glimrende til de gamle historier. Det er de helt store emner, der behandles i bøgerne: magt og hævn, kærlighed, krig og familiestridigheder.

Historierne har en overskuelig længde, og min medanmelder fandt dem spændende at læse og var ret grebet af alle de mord, der blev begået (uden dog at blive skræmt eller bange, han var nærmere fascineret). Og nu har han efterspurgt et besøg på Kronborg, der efter det oplyste har Hamlet som tema hele sommeren.

Shakespeare: Romeo og Julie, Julius Caesar, Macbeth, Hamlet, Forlaget Bolden, Maj 2016, Ca. 50 sider pr. bog, Genfortalt på moderne engelsk og oversat til dansk af Fanny Bruun og Allan Poulsen