// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Emil Blichfeldt og Tom Kristensen: Vintersjæl II – Skæbneblod
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Gys, Horror

Emil Blichfeldt og Tom Kristensen: Vintersjæl II – Skæbneblod

Skrevet af den 24. maj 2016 – 07:05Ingen kommentarer

Min mave gør ondt, det får mig til at tænke på drømmen. Den kommer tilbage i glimt: Grotter, drypsten og vand med mærkelige ormefisk. De Fremmede der jagede mig, jagede jeg også dem? Var jeg inde i deres hus? Spiste jeg nogle sære frugter? Jeg troede at jeg vågnede af drømmen, men i stedet var jeg i en ny drøm med en sær professor og børn med lysende øjne.

Sådan opsummeres handlingen fra Modlys, Vintersjæls første bind, på første side i Skæbneblod, og med det er stemningen lagt. Den unge pige, der i første bind svæver mellem to mareridt, vågner endelig op – eller gør hun? Har hun overhovedet drømt? Eller er der noget langt mere alvorligt på færde?

Jeg var allerede skræmt fra vid og sans efter Modlys’ mystiske, slimede og underjordiske verden, og selvom Skæbneblod udspiller sig i mere realistiske omgivelser, betyder det ikke, at den er mindre skrækindjagende. Moderløshed og menstruationssmerter kombineres med en frygtindgydende far og en gådefuld stemme fra mareridtslandet, alt sammen værdigt indhold i en ægte gyser. Men Skæbneblods virkelige force ligger i udførelsen. Blichfeldts ord og Kristensens tegninger danner tilsammen en historie, hvor uhyggen og spændingen tilsammen efterlader læseren hungrende efter mere.

Serien er lavet i A5-format, altså som temmelig små bøger, og der er ikke særlig meget tekst på de kun ca. 50 sider per bind, hvilket sædvanligvis beskriver simple bøger, til meget unge læsere, men det er ikke tilfældet her. Sproget og indholdet er ingenlunde simpelt eller uskyldigt, og Kristensens streg er langtfra barnagtig. Derfor henvender bogen sig, trods formatet, til unge og voksne læsere, men måske også ekstra hårdføre begyndere.

Jeg bør også tilføje at bøgerne, trods deres størrelse, er virkeligt lækre, så Kristensens mareridtsinducerende tegninger kommer virkelig til deres ret. De er både grufulde og enigmatiske og fremfor blot at understrege den rædselsvækkende stemning, er det via billedsiden, den for alvor manifesteres.

Emil Blichfeldt og Tom Kristensen, Vintersjæl II, Calibat, foråret 2016, 56 sider.