// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Suzy Favor Hamilton: Sexløberen
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Biografi, Sport

Suzy Favor Hamilton: Sexløberen

Skrevet af den 4. marts 2016 – 07:27Ingen kommentarer

Du kan have en hel række årsager til at huske Suzy Favor Hamilton. Måske husker du hende som amerikansk mellemdistanceløber ved flere OL. Måske husker du hende som en smuk kvinde. Eller måske husker du den bizarre historie om hende, der dominerede avis- og ugebladforsiderne i USA i december 2012.

Det var Suzy Favor Hamilton, der voksede op som et gigantisk sportstalent, udviklede bulimi, blev OL-løber og siden oplevede at blive en af de mest efterspurgte escortpiger i Las Vegas – i øvrigt mens hun var gift og mor. Ikke overraskende var denne historie ikke til at flå af forsiderne i tabloidaviserne i USA i dagene op til jul. Nu fortæller hun sin egen historie – åbenhjertigt og direkte og med et analyserende og selvdømmende overblik, der lægger stort troværdigt tæppe ud over hele oplevelsen.

Den største glæde ved ”Sexløberen” er, at du får en voldsomt behagelig læseoplevelse. Bogen er skrevet i et flydende, lækkert sprog med masser af kærlighed og dybde lagt ind i selve fortællemetoden. Suzy Favor Hamilton er direkte, og hun fortæller med en let søgen, der giver mig som læser en fornemmelse af, at vi opdager svarene sammen. Selve handlingen er naturligvis eminent godt hjulpet af det faktum, at der er tale om en sand historie, og at hovedpersonen er en tidligere sportsstjerne og OL-deltager. Og ja, så har det naturligvis også betydning, at vi bevæger ind i en del af en verden, der roterer omkring køb og salg af sex.

Men når dagen er omme, og det sidste punktum er slugt, så sidder jeg tilbage med en fornemmelse, jeg faktisk sjældent har. Igennem denne fortælling er jeg blevet lukket indenfor i tre forskellige scenarier og verdener, jeg ikke har haft indgående kendskab til før. Jeg lærer om og hører meget om, hvordan er det er at leve med bulimi. Jeg får et indblik i en OL-atlets træning og liv og det pres, der ligger gemt i de forventninger, hun oplever. Og jeg hører om, hvordan det er at være en del af – og endda en ’stjerne’ i – den sexverden, der er så udbredt i Las Vegas. Det vanvittige er, at alle disse tre indblik kommer fra den samme kvinde, der alt for sent fik diagnosticeret den sygdom, der var en bærende drivkraft gennem alle tre scenarier.

Jeg vil på det varmeste anbefale denne bog og ikke kun til dem, der har en alder, hvor de kan huske Suzy Favor Hamilton ved OL. De tanker og kræfter, der kommer til udtryk, når du lider af den sygdom, der ramte hende, bliver en indbydende ramme til en vanvittig og meget personlig fortælling.

Sexløberen, Suzy Favor Hamilton, Forlag: Turbulenz, 300 sider, Februar 2016.