// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Cilla Naumann: 62 dage
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Ungdomsroman

Cilla Naumann: 62 dage

Skrevet af den 26. februar 2016 – 08:13Ingen kommentarer

”Så snart jeg slapper det mindste af, stikker det der afskyelige ord sit vamle fede fjæs frem igen og begynder at rode rundt nede i maven. Dybt nede i tarmene tygger det sig vej frem. Det føles næsten, som om jeg skal skide i bukserne ude i vandet eller kaste op.”

”62 dage” er en medrivende ungdomsroman om den sommer, hvor alt er noget lort. 15 årige Tom og hans storebror Ras tager altid på landet om sommeren sammen med deres forældre. De plejer at hænge ud med de andre teenagegutter, kører på knallerter og bader i havet. De er trygge, glade og gode ved hinanden trods deres forskelligheder. Men denne sommer bliver anderledes, da døden hilser på.

En aften, hvor gutterne er ude om aftenen, er der pludselig en af de andre, der får tændt ild, lige udenfor et stort telt fyldt med mennesker, og inden længe dukker ord som forbrydelse, gerningsmænd og mordbrand op.

Historien fortælles af Tom, som er urolig, bekymret og træt af alle de spørgsmål, der stilles af forældre og politiet. Hvad skete der egentlig den aften? Tom ved det heller ikke og danner sig billeder i sit hoved, som er svære at rumme.

”62 dage” er en fortælling om bekymringer, skyld og konsekvenser og om hvor ondt det gør, når de negative følelser æder en op indefra.

Det er en letlæst, anbefalelsesværdig og spændende ungdomsroman, der også kan læses af voksne.

Cilla Naumann, 62 dage, Forlaget Turbine, På dansk ved Sara Ejersbo Frederiksen, Februar 2016, 124 sider.