// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Helle Schjønning: Kun firkanter
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Hobby

Helle Schjønning: Kun firkanter

Skrevet af den 18. januar 2016 – 07:44Ingen kommentarer

Der er ikke noget bedre end at sidde i sofaen i de kolde mørke vintermåneder under et varmt tæppe med et stykke håndarbejde. Hvis du endnu ikke har fået lært et håndarbejde, f.eks. at strikke og sidder her i januar måned med dit nytårsfortsæt om at du nu skal man lære at strikke, er der nu hjælp. Der er for nylig udkommet en rigtig god strikkebog.

Forfatteren Helle Schjønning starter bogen med: Jeg kan ikke strikke! Er det smart at starte en strikkebog sådan?! Ja, det er det faktisk for Helle Schjønning har lavet en super god begynder-strikkebog. Hun har designet en masse små projekter, som kun består af strikkede firkanter, der af bogens navn.

Opskrifterne er meget simple. Der er beskrevet, hvor mange masker man skal slå op og hvor mange pinde, man skal strikke. Så er det bare om at komme i gang og tælle pinde. Når man har strikket færdig, så skal firkanterne evt. bukkes og syes i på forskellige måder alt efter, hvad det er man laver. Og hvem havde troet, at man ud af firkanter kan lave en butterfly, en kølle til rollespil, ugler eller en dukke, ja, en dukke bestående af firkanter.

Til hver opskrift er der en fin illustreret vejledning, hvordan man skal sy projektet sammen. Bogen giver også vejledning i, hvordan man slår masker op, strikker ret, vrang og glatstrikning – hvilket er det man behøver at kunne for at lave projekterne i denne bog.

Kun firkanter er en rigtig god strikkebog især, hvis man ikke er god til at strikke og gerne vil lære det. Det kan være svært at finde en begynder-strikkebog med projekter man gider lave som voksen, men Helle Schjønning har fået lavet en, som både i design og i projekter er rigtig god. Kan varmt anbefales.

Helle Schjønning, Kun firkanter, Forlaget Schjønning, 2015, 157 sider.