// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » George R.R. Martin:Isdragen
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Fantasy

George R.R. Martin:Isdragen

Skrevet af den 30. december 2015 – 13:17Ingen kommentarer

De fleste ved at George R.R. Martin har skrevet fantasy for voksne, færre ved, at han allerede i 1980 skrev en fantasyfortælling til børn. Den er nu udkommet på dansk og bestemt værd at se lidt nærmere på.

Isdragen er et frygtet væsen, som alle er bange for. Når den flyver over landet, efterlader den et frysende koldt og øde landskab. ;Men pigen Adara er ikke bange for Isdragen. Hun er anderledes og ikke som andre børn. Hun blev født en slem kold vinter og trives derfor bedst om vinteren og leger helst udenfor.

En dag slår grusomme drager fra Nord sig ned ved den fredfyldte gård, som er Adaras hjem. Og kun et vinterbarn og hendes isdrage vil kunne forhindre, at verden styrter sammen.

Det fremgår af bagsiden af bogen, at målgruppen er de 5-9 årige. Jeg tænker, at der sker for lidt i den første del af bogen til at holde de yngste i målgruppen fanget. Vi skal først introduceres til universet før der rigtig sker noget, og så er de yngste smuttet ud for at lege.

Til gengæld læste min 11 årige medanmelder bogen selv, fordelt over to aftener. Teksten er lidt stor, så den er nem at læse. Selvom det ikke var den mest spændende fantasybog han har læst (han har læst mange efterhånden), blev han dog siddende og nød bogen. Jeg læste den i et ryk, det tog en time og det gav et rigtig godt læseflow. Og jeg synes, at det er en fin fortælling med en måske ventet afslutning, hvis man kender til forfatterens øvrige bøger, men da jeg ikke gjorde det, blev jeg overrasket over den på samme tid triste og opløftende afslutning. Bliver du nysgerrig? Så må hellere have fat i bogen. Lige nu er der en gratis læseprøve på forlaget Gyldendals hjemmeside, klik her.

Bogen indeholder en del usædvanligt fine illustrationer, som teksten smyger sig omkring. Der er især nogle rigtig flotte illustrationer af dragerne, og det fungerer fint til det kolde klima i bogen at holde farverne i det sort/hvide. Bogen er illustreret af spanske Luis Royo, som jeg ikke kendte i forvejen.

George R.R. Martin, Isdragen, Gyldendal, September 2015, 118 sider.