// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Guillem Balague: Barça
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Sport

Guillem Balague: Barça

Skrevet af den 6. december 2015 – 07:28Ingen kommentarer

F.C. Barcelona er én af verdens mest populære fodboldklubber, og det er der ikke noget at sige til. Klubben har stort set altid været relevant, og er du fan, så er det dejligt, at dit hold altid er med i toppen af ligaen, spiller med om pokaltitlen og også er at finde blandt de bedste i Europa. Og kigger du med i denne sæson, så ligger de – igen – til at kunne være med om alle de tre store titler.

Men det var ikke altid så glamorøst. Siden klubben blev stiftet i 1899 af schweiziske Hans Gamber og en række interessenter, har det været en rutchebanetur af oplevelser for det, der i dag må betegnes som verdens måske bedste klubhold. Og det er den historie, vi får serveret af sportsjournalisten og forfatteren Guillem Balague, hvis indsigt og indlevelse har givet ham adgang til de bedste og mest spændende gemmer for lækre fotos, spændende krøniker og herlige statistikker.

Guillem Balague har også skrevet en bog om Barcelonas og verdens for tiden bedste fodboldspiller, argentinske Lionel Messi, en bog om tidligere Barça-stjerne og –træner og nuværende Bayern München-træner, Pep Guardiola, en portrætbog om Rafael Benitez, da han var træner i Liverpool og vandt Champions League i 2005 og en bog om fodboldfænomenet Cristiano Ronaldo fra Portugal og Barcelonas evige titel-rivaler, Real Madrid. Han er således ganske velbevandret på de spanske fodboldmarmorgulve, og hans viden er direkte misundelsesværdig.

I dag kender du måske Guillem Balague bedst som kommentator på spansk fodbold for tv-giganten Sky, hvor han både dækker kampe og er at finde i den ugentlige gennemgang ”Revista de La Liga”. Han er desuden briternes korrespondent for det spanske fodboldmagasin AS og den nationale radiostation Onda Cero. Du har nok også set hans byline i The Telegraph, på Bleacher Report og i magasinet Champions. Balague er manden, du gerne vil høre de gode historier af, og i ”Barça” får du flere af dem, end du vil kunne huske.

Det her er et unikt illustreret værk, og det unikke består i, at det både er den perfekte ’coffee table book’ og den absolutte ’must have’-gave til alle glade fans af Barcelona – ja, måske bare af fodbold i al almindelighed. Om du så får svaret på, om F.C. Barcelona virkelig er Mes que un club (mere end en klub), det finder du af, når du åbner den. Og det bør du i den grad gøre.

Guillem Balague, Barça, Nyt Nordisk Forlag, 192 sider, Oktober 2015.