// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Henrik Nilaus: PINLIGT! Fire gode julegerninger
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Henrik Nilaus: PINLIGT! Fire gode julegerninger

Skrevet af den 22. november 2015 – 07:51Ingen kommentarer

Christina går i 6. klasse. Som så mange andre børn elsker hun jul. Med gran, hygge, gaver og pynt.

Julen nærmer sig, og da det går op for Christina, at der findes fattige familier, der ikke har råd til at holde jul går hun i aktion. For Christina handler julen nemlig om mere end bare at få gaver – julen handler om at skabe glæde for andre.

Hun sætter sig for at skaffe juletræer, julegaver og julemad til de fattige og ensomme. Det må da være en let sag, tænker hun. Men trods hjælp fra gode venner, er det slet ikke så nemt, som det umiddelbart lyder, selvom hun både er vedholdende og kreativ. Om det ender med en lykkelig jul for alle, må du læse dig til. Ligesom du må læse om om at skralde, om blyanter til børn i Afrika og om en familie, der ikke er helt så håbløs, som man først antager.

Bogen er delt op i fire kapitler og tanken er, at man læser et kapitel hver de fire søndage i advendt. Måske endda som højtlæsning for hele familien, mens man stadig ligger i den lune seng alle mand. PINLIGT! Fire gode julegerninger er en hyggelig og sympatisk fortælling, som man ikke kan undgå at komme til at smile af.

Henrik Nilaus: PINLIGT! Fire gode julegerninger, Forlaget Alfa, Oktober 2015, 72 sider, Illustreret af Pernille Lykkegaard.