// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Ida Tin: Direktøs
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Biografi, Rejsebog

Ida Tin: Direktøs

Skrevet af den 7. september 2009 – 07:00Én kommentar

Når jeg hører navnet Ida Tin, er det første billede der popper op i mit hoved; billedet af en lille pige, max 2 år gammel, hun står i en sommerkjole med stropper, brune arme og ben, med en lidt for stor hjelm. Hun står ved siden af en motorcykel.

Billedet på forsiden af Direktøs, som udkommer i dag, er billedet af en smuk ung kvinde, i stramme cowboybukser, livskloge øjne og en sort hjelm. Hun står ved siden af en motorcykel.

Pigen er den samme, en del år er gået siden Ida Tin rejste rundt i verden med sine forældre Hjalte og Nina Tin. Hjem var hvor hendes forældre var. Hvor teltet blev slået op. Hvor de var sammen som familie.

Da Ida er 28 år gammel bestemmer hun sig for at skifte sit trygge Københavnerliv ud med en rejse rundt i USA. Hun vil rejse alene, rejse let, med ganske få ting i bagagen og sove under stjernerne.

Ida er et søgende menneske, hun vil træne sin modighedsmuskel, som hun selv kalder det. Hun skal turde være alene og træffe sine egne beslutninger. Hun tager os med på rejsen rundt i USA, igennem en stor forelskelse og tankerne omkring det ideelle liv. Hun søger og finder, hun elsker og mister. Hun skal træffe nogle tunge valg og leve med de valg.

Hun prøver at finde sig selv et sted i mellem det at være en cowboy-pige som elsker sin motorcykel og være en kvinde, med et stort ønske om at stifte familie og være husmor.

Hun skriver stærkt og personligt og jeg sidder med hjertet i halsen, når hun vover sig ud på kanten af tilværelsen. Jeg blev ramt af hendes tanker og drømme og synes hun er et stærkt forbillede for unge kvinder. Tænk at hun tørDe stemningsfulde fotos er med til at give bogen et moderne look, de er brugt på en spændende og anderledes måde og rammer tonen i bogen rigtig godt.!

Jeg sidder også tilbage med en lidt trist fornemmelse, for hvor er det sørgeligt, at hver gang hun finder det hun søger – så er det noget andet hun vil. Måske meget kendetegnende for os kvinder omkring de 30. Hvornår er det godt nok? Hvornår er vi tilfredse, lykkelige og kan hvile i os selv?

De stemningsfulde fotos er med til at give bogen et moderne look, de er brugt på en spændende og anderledes måde og rammer tonen i bogen rigtig godt. Direktøs er fortællingen om et anderledes eventyr, en rejsebog og et gribende billede af en ung kvinde med ambitioner og en drøm om frihed. Skriv snart igen Ida!

Ida Tin, Direktøs, Rosinante, september 2009, 195 sider