// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Renée Toft Simonsen: Tiberius Tudefjæs nakker tandfeen
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog, Billedbog

Renée Toft Simonsen: Tiberius Tudefjæs nakker tandfeen

Skrevet af den 28. oktober 2015 – 07:26Ingen kommentarer

“Tiberius åbnede munden på vid gab og kiggede ind i spejlet. Hans fortand sad pivskævt. Han smilede tilfreds. Det var totalt perfekt, for hver gang han tabte en tand, fik han 20 kroner af tandfeen.”

Tiberius har luret, at man kan tjene penge på at miste sine tænder. Så det er bare med at få den fortand ud! Måske har Tiberius læst Emil fra Lønneberg? Planen er i hvert fald, at vennen Jeppe skal trække tanden ud ved hjælp af en snor. Om det lykkes, må du læse dig til. Til gengæld kan jeg afsløre, at de to drenge ikke kan blive enige om hvorvidt tandfeen findes. Og for at overbevise Jeppe om hendes eksistens bygger Tiberius med hjælp fra Jeppe en meget kreativ tandfefælde.

Jeppe sover den nat hos Tiberius. For tandfeen kommer jo altid om natten. Bevæbnede med lommelygter falder de trygt i søvn. Med en snublefælde klar, kan hun bare komme an!

Det er en særdeles fin, sjov og underholdende historie, der ikke kan undgå at føre til en samtale med dit barn om hvorvidt tandfeen findes. Er du ikke helt klar til den samtale, må du vente et par tænder tabte endnu med at læse bogen. Sproget er let og moderne og teksten er nem at læse højt.

Jeg er også meget begejstret for illustrationerne, der uden at jeg kan vide mig helt sikker ligner et vellykket mix af blyant og farvelade kørt igennem et computerprogram. Og så kan jeg godt lide de finurlige små detaljer der er med i bogen. Der er for eksempel en langbenet edderkop på badeværelset under håndvasken, som Tiberius slet ikke opdager, og når far steger medister er der tegnet små lyserøde grise i luften for at illustrere, at der dufter af stegt svinekød – det er da en sjov måde at gøre det på.

Vi er generelt ret glade for Tiberius og for at hans liv er sat på ord og billeder. Du kan læse vores anmeldelse af en af de andre bøger om Tiberius her.

Renée Toft Simonsen, Tiberius Tudefjæs nakker tandfeen, Illustreret af Pernille Lykkegård, Politikens Forlag, August 2015, 32 sider.