// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Hans Jacob Helms: De dødes fjord
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Spænding

Hans Jacob Helms: De dødes fjord

Skrevet af den 27. oktober 2015 – 07:53Ingen kommentarer

Er der egentligt helt styr på Thulebasen, den amerikanske hær og atomvåben under den kolde krig? Eller ligger der flere historier og venter? I bogen De dødes fjord af Hans Jacob Helms bliver der rullet et spændende plot ud, som netop tager afsat i det der skete på Thulebasen under den kolde krig.

Men først skal vi en tur til Nairobi, hvor en ung grønlænder Masaana bliver fundet dræbt i en park. Han er søn af borgmesteren i Qaanaaq, og derfor skal han eskorteres tilbage til Grønland. Det bliver den nyligt ansatte Oskar i Udenrigsministeriet, der får opgaven af sin chef, og fra det ene øjeblik til det andet bliver han sendt af sted til Nairobi og derfra videre til Grønland med Masaana i en kiste.

Men Oskar aner, at noget ikke er, som det skal være. Så han stiller spørgsmål både i Nairobi og i Grønland – og det er ikke populært, for der er sket ting i fortiden, som flere forskellige instanser ikke ønsker afdækket. Der er bl.a. noget med chefen i Udenrigsministeriet – og noget med, at USA har haft hemmelige militære aktiviteter i Grønland, som har ramt De dødes fjord – et område, der ligger syd for Thulebasen. Oskar møder også en kvinde Mehane, som han forelsker sig i. Men er hun også indblandet?

Masaanas bror Sakka aner også, at noget ikke er som det skal være, så han involverer sig også i, hvorfor hans bror blev myrdet. Var det et set up for at røve ham – eller er det langt mere planlagt?

De dødes fjord er en spændende historie og samtidigt får man masser af viden om Grønland. Man mærker tydeligt, at forfatteren med sin baggrund som bl.a. udenrigsdirektør i Grønlands Hjemmestyre ved, hvad han skriver om.

Filmen bliver filmatiseret med Martin Miehe-Renard som instruktør.

Hans Jacob Helms, De dødes fjord, milik publishing, 266 sider, juni 2015