// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Trine Bundsgaard: Blev du til ved et knald?
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Billedbog

Trine Bundsgaard: Blev du til ved et knald?

Skrevet af den 26. august 2015 – 07:45Ingen kommentarer

Blev du til ved et knald? Se det er jo egentligt et godt spørgsmål! Jeg blev, men jeg blev også lavet tilbage i 1975 og kom til verden 9 måneder senere. Men i dag er det ikke en selvfølge, at børn er skabt på gammeldags maner.

“Man skal være nøgne, og så boller man med dilleren og så venter man 9 måneder til babyen kommer ud af tissekonen,” svarede Johan, 6½ år uden fnis eller tøven, da jeg spurgte ham hvordan man laver børn. Vi taler nemlig om den slags. Tør man svare sine børn, stiller de gerne spørgsmål igen.

Det er dog ikke alle de voksne i bogen, der lige har tid (eller lyst) til at svare Sofus, Viola og Lise, når de spørger hvordan babyer kommer ind i maven. Heldigvis møder de den lidt ældre dreng Niller, der ved lidt om kunstig befrugtning og til sidst finder de da også en voksen, der både vil fortælle om æg og sædceller og om prævention. Det sidste fordi hun også får afsløret, at man kan bolle uden at ville lave børn- fordi det er dejligt.

“Hvorfor siger damen (i bogen) at det er dejligt? Kan man bolle for sjov?” vil Johan gerne vide. Og da han får svaret hæver han øjenbrynet og siger “nu tror jeg ikke, jeg skal høre mere.” Det er min erfaring, at børn sagtens kan tåle at høre om tissemænd, sex og kusser, men at man skal respektere, når de ikke lige er klar til mere information.

Bogen er skrevet i børnehøjde og illustreret med humor og mange fine og sjove detaljer. Bogen inviterer fint til en dialog med børn om hvordan de selv er blevet til.

Trine Bundsgaard, Blev du til ved et knald? Carlsen, August 2015, 32 sider, Illustreret af Zarah Juul, Målgruppe: 4-7 årige.