// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Pernille Eybye & Carina Evytt: De små monstre
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Pernille Eybye & Carina Evytt: De små monstre

Skrevet af den 29. juni 2015 – 07:20Ingen kommentarer

Åh ja tak til serier!

Jeg har fulgt meget med i hvilke bøger mine drenge læser, og der er ingen tvivl om, at de er glade for serier. Fordelen ved serier er at læseren efter første bog kender karaktererne og den verden historien finder sted i, og det gør det nemt for især nye og yngre læsere hurtigt at komme ind i den næste bog.

De små monstre er en serie i den aller letteste ende af skalaen. Her kan selv læsere i 0.klasse eller 1. klasse være med. Bøgernes lix spænder fra 4-8. Bøgerne er gennemillustrerede. Der er 1-2 sætninger på hver side. En sætning kan være “Dan og Tom sover i telt.” Bøgerne er lavet med hard back og min medanmelder Johan på 6 år kunne godt lide, at der var rigtige bøger, som lidt ligner de bøger storebror læser.

Der er foreløbig udkommet fem bøger om Dan, Tom og Bob. Dan er vampyr. Tom er zombie. Bob ligner en rar bjørn, men måske er han en varulv? Johan er ikke i tvivl om hvorfor bøgerne er gode: “De er sjove og skøre og vildt nemme at læse.” Og nogen gange er det nok for at få de nye læsere til at ville læse mere.

Hold øje med hvornår bøgerne lander på dit bibliotek. Måske kan du lokke en helt ny læser til at læse højt for dig. Det er en bitte smule uhyggeligt på den hyggelige måde!

Pernille Eybye & Carina Evytt, De små monstre, Illustreret af ThoP, 10 sider pr. bog, 2014/15.