// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Harlan Coben: Savner dig
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Spænding

Harlan Coben: Savner dig

Skrevet af den 28. juni 2015 – 14:21Ingen kommentarer

Forlag i mange lande må elske Harlan Coben. Hans bøger storsælger verden over, og det er der intet at sige til.

Plottene i hans bøger er overraskende, man er i miljøer, som har genklang – typisk New York – og der bliver smurt godt på med både romantik og vold.

”Savner dig” er ingen undtagelse. Bogens kvindelige hovedperson Kat Donovan er kriminalbetjent ved New York Police Department. Hun går i sin afdøde fars fodspor, er single og dybt engageret i sit arbejde. Da en veninde presser hende til at surfe på nettet efter en mulig kæreste, falder hun over en profil, hvor portrætbilledet minder overraskende meget om den tidligere store flamme, som knuste hendes hjerte for 18 år siden.

Efter mange overvejelser beslutter Kat sig for at kontakte ekskæresten på datingsitet, og det bliver en rejse ind i internetbaseret kriminalitet. Kat bliver gradvist trukket ind i sagen af en ung mand, hvis mor tilsyneladende er pist forsvundet på vej til et første møde med en netdate. I et andet handlingsspor jagter Kat sandheden om mordet på faderen. Her er intet som det synes, og slutningen på den historie må komme bag på de fleste læsere. Det gælder også opklaringen af det egentlige plot. Det viser sig at være en noget mere afstumpet historie, end man forventer undervejs. Ofrene er på bestialsk og total skrupelløs vis blevet franarret store summer i et djævelsk set up af mennesker, der ikke går af vejen for at skære en finger af eller slå ihjel for at få de nødvendige oplysninger. Det er typisk Coben-stil, og ”Savner dig” må få gang i kasseapparaterne.

Harlan Coben, Savner dig, Gads Forlag, 389 sider, Oversat af Poul Bratbjerg Hansen