// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Luke Pearson: Hilda og trolden
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Billedbog, Tegneserie

Luke Pearson: Hilda og trolden

Skrevet af den 3. juni 2015 – 07:48Ingen kommentarer

Hilda er sådan en pige, der elsker at sove i telt i regnvejr. Hun har en god appetit og kan lide at tegne. Hun er modig og slet ikke bange for alle de sære væsner, der bor i skoven og bjergene. Hun har en følgesvend, som måske er en lyseblå ræv med minigevir?

En dag drager hun ud for at tegne og tager sin blok under armen. En troldesten stikker af og da hun sætter efter den, bliver hun væk i skoven. Selvom farerne lurer rundt om træerne, går hun ikke i panik og den besynderlige træmand (som dukker op flere gange i bogen) følger hende trygt hjem til det røde træhus.

Hilda og trolden emmer af gamle dage og eventyr med sin indbydende flotte forside og indbinding i stof i ryggen. Selv forsatspapiret (det papir der er limet på bagsiden af forsiden og bagsiden) er vildt flot!

Over de første sider møder læseren et flot tegnet kort over det område historien foregår i og alene det skaber nysgerrige spørgsmål om, hvor rejsen går hen. Her i bogen kommer vi ikke rundt til alle stederne på kortet. Jeg ønsker mig derfor flere bøger om Hilda, så vi kan udforske mere af hendes lille fine verden!

Hilda og trolden er tegnet på en fed måde og bygget op som en tegneserie og appellerer derfor også til lidt større børn, der måske ikke længere læser billedbøger.

Luke Pearson er både tegner, illustrator og historiefortæller og det får tekst og billeder til at stå perfekt sammen. Det er så gennemført, juhu!

Luke Pearson, Hilda og trolden, På dansk ved Steffen Rayburn-Maarup, Turbine forlag, 36 sider, Maj 2015.