// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Diverse: Knivsæg. Genfortællinger om besættelsen
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Historie, Tegneserie

Diverse: Knivsæg. Genfortællinger om besættelsen

Skrevet af den 1. maj 2015 – 07:57Ingen kommentarer

Forlaget Fahrenheit bidrager på en original og fin måde til markeringen af 70-året for afslutningen på 2. Verdenskrig.

I Knivsæg skildres hverdagen under besættelsen af en række markante profiler fra den danske tegneserieverden. Hele 48 bidragydere er det blevet til, og tegnerne spænder fra 90-års alderen til teenagere.

Der udfolder sig et hav af stilarter på siderne, lige fra de naivistiske næsten barnlige sort-hvide streger til avancerede mørke og kunstneriske billedfortællinger. Forskellene springer i øjnene visuelt, og oven i købet er mange af fortællingerne meget originale og nogle decideret overrumplende.

Flere af historierne fremstår som selvoplevede eller fortalt af familiemedlemmerne, og det giver bogen troværdighed og nærvær. En vellykket nyskabelse i forhold til de mange mere traditionelle måder at holde minderne om besættelsen og krigen i live.

Knivsæg. Genfortællinger om besættelsen, Forlaget Fahrenheit, 272 sider, Tilrettelagt af Henrik Rehr og Per Sanderhage