// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Bjørn F. Rørvik og Gry Moursund: De tre Bukke Bruse vender tilbage
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Billedbog

Bjørn F. Rørvik og Gry Moursund: De tre Bukke Bruse vender tilbage

Skrevet af den 20. marts 2015 – 08:28Ingen kommentarer

Der var engang tre gedebukke, der hed de tre Bukke Bruse.

Sommeren er på vej og ældste Bukke Bruse synes, at det er alt for dyrt at tage til udlandet. De kan vel tage på sæteren, som de gjorde før i tiden. Men de yngste synes, det er så kedeligt at tage på sæteren, men – hvis de nu kunne stange trolden lidt på vej over broen, så ville det blive sjovt.

Men der er ingen trold ved broen. På grund af hans fremskredne alder har han fået en plads på plejehjemmet nede i byen, hvor han skræmmer livet af de andre beboere. De tre Bukke Bruse bestemmer sig for at besøge trolden på plejehjemmet, for stanges skal han.

De tre Bukke Bruse vender tilbage er en fantastisk billedbog, der leger med en gendigtning af det klassiske eventyr. De mange eventyrtræk i fortællingen er tilsat en ordentlig portion fantasi, moderne bekvemligheder og lidt galskab – og børnene elsker det.

Trolden er mega uhyggelig og får sin sag for i mødet med de tre Bukke Bruse, der til gengæld ikke er helt tabt bag en vogn.

Illustrationer og tekst gør bogen til en totaloplevelse, med plads til masser af snak og grin, også for den voksne oplæser. Bogen er også oplagt at bruge i indskolingen i undervisning om eventyrgenren.

Bogen er en selvstændig fortsættelse til De tre Bukke Bruse i badeland, der efterhånden er blevet en godt slidt godnatklassiker her i hjemmet.

Bag bogen står et norsk makkerpar: Bjørn F. Rørvik og Gry Morsund.

Advarsel: ordet: NUMSEBRAND vil herefter være en fast del af dit barns ordforråd!

De tre Bukke Bruse vender tilbage, Bjørn F. Rørvik og Gry Moursund, Høst & Søn, 44 sider, 2015