// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Kerry Lord: Edwards Menageri
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Hobby

Kerry Lord: Edwards Menageri

Skrevet af den 24. marts 2015 – 07:47Ingen kommentarer

At gå 14 dage over tiden, når man venter sit første barn, kan føre til en bog med hæklede dyr. Det er hvad der skete for Kerry Lord. Denne rigtig fine bog med bløde og hyggelige hæklede tøjdyr er helt igennem lækker. Der er opskrifter på at lave en elefant, en orangutang, får, en kanin og mange andre søde dyr.

Kerry Lord er vokset op på en alpakafarm i England og har altid arbejdet med garn. Hun ”opdagede” hækling, da hun skulle have sit første barn. Indtil da havde hun strikket, men fandt det nemmere at hækle. Hun hæklede et lille tøjdyr, som blev til 14 styk på 14 dage, og fandt ud af, at det var sjovt. Hun anede ikke, hvordan hun skulle hækle eller skrive en opskrift, men prøvede, lærte af sine fejl, og senere blev det så til denne bog: Edwards Menageri.

Bogen er delt i tre niveauer. Niveau 1 er de nemmeste dyr at hækle med kun en farve. Niveau 2 er dyr med farveskift og niveau 3 er dyr med mere kompliceret farveskift og hvor der skal laves pels eller manke. Der er også et kapitel bagerst i bogen med de teknikker, som hun har brugt til at lave dyrene. Teknikkapitlet er med nogle gode billeder af, hvordan man skal udføre de forskellige teknikker, og der bliver vist, hvordan man skal montere og fylde fyld i dyrene. Garnet, som er brugt i bogen, er garn som Kerry Lord selv sælger, det er alpaka og uld. Fyldet i bamserne er dog polyester, da hun har fundet ud af, at det syntetiske fyld er bedre end uld, da det ikke falder sammen.

At bogen er delt i tre niveauer er rigtigt godt, for Kerry Lord har brugt en grundform til de fleste af tøjdyrene. Så har man først styr på den, så er det ikke svært at få lavet nogle dyr. Er man nybegynder indenfor hækling med kendskab til de mest basale hækleteknikker, kan man sagtens gå i gang med at hækle de dyr, der er på niveau 1. På niveau 2 er nogle af delene til tøjdyrene hæklet efter en anden form end grundformen, men det er godt beskrevet i opskrifterne. Kerry Lord skriver i bogen, at hvis man vil lave nogle af dyrene i niveau 3, så er det en god ide først at have lavet et dyr på niveau 1 og et på niveau 2, for at få teknikkerne på plads, og det vil jeg give hende ret i. Det gør det lidt nemmere. Jeg har hæklet i almindelig bomuldsgarn, og fundet ud af, at det kan man sagtens gøre.

Denne bog vil jeg klart anbefale, hvis man kan lide at hækle. Når man har lært grundformen til at hækle dyrene, har man mulighed for at producere 40 søde, bløde og hyggelige dyr. Man kan sagtens bruge denne bog som nybegynder, men der er også noget for den øvede hækler. Alt i er Edwards Menageri en rigtig flot, fin og god hæklebog.

Kerry Lord, Edwards Menageri, Forlaget Turbine, Marts 2015, 128 sider.