// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Daniel Zimakoff og Peter Bay Alexandersen: Så er det godnat, mor!
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog, Billedbog

Daniel Zimakoff og Peter Bay Alexandersen: Så er det godnat, mor!

Skrevet af den 17. september 2009 – 06:55Ingen kommentarer

godnatmor“Så er det godnat,mor!” er en børnebog om Asmus og hans mor. Det er omvendtaften, så derfor er det Asmus, der skal putte mor i seng. Men det er ikke en let opgave, for mor har lige nogle ting hun skal ordne først. Helt ligesom, når det er børn, der skal puttes i seng.

Ideen om en omvendtaften er god, og de lidt større børn kan godt se det morsomme i, at drengen skal putte sin mor. I den bedste drengeånd bliver der rodet sorte riddere, sværd og drager ind i fortællingen, men det fjerner desværre fokus fra det originale i bogen – nemlig det med at Asmus og mor bytter roller.

Sproget i bogen er hvad jeg vil kalde “action i børnehøjde”, hvorfor det er let at gøre oplæsningen spændende. Illustrationerne er flotte med billeder af Asmus i flot ridderkostume, og her i huset synes 5 årige Tue, at Asmus og bogen er sej!

Daniel Zimakoff og Peter Bay Alexandersen, Så er det godnat, mor!, Gyldendal, 32 sider, August 2009.