// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Bente Scavenius: Erindringsbilleder
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Kunst

Bente Scavenius: Erindringsbilleder

Skrevet af den 20. januar 2015 – 21:20Ingen kommentarer

Bente Scavenius er kunsthistoriker, forfatter, kunstkritiker, underviser, foredragsholder og ikke at forglemme kendt fra DR´s kunstquiz. Desuden er hun næstformand i kunstforeningen GL STRAND, formand for Oluf Høst Museet og har modtaget diverse priser, udmærkelser og legater. Det er med andre ord en veletableret kunsthistoriker, der i anledning af sin 70 års fødselsdag udkommer med den ekstrem flotte kunstbog Erindringsbilleder.

En del af bogens tekster er skrevet til diverse udstillingskataloger andre til tidsskrifter eller kunstbøger, men bogen er ikke kun en samling essays og artikler om kunst. For Bente Scavenius har en forkærlighed for natur, guldalderen og ikke mindst for Møns klint. Foruden behandling af kunst og kunsthistorien indholder bogen rige beskrivelser af naturen og haveanlæg, samt af guldalderens digtere og andre betydningsfulde kulturpersoner. Scavenius er opvokset på godset Klintgård på Møn, så områdets betydning for malerkunsten har selvfølgelig en central plads. Derudover indeholder bogen periodebeskrivelser, værkanalyser og kunstnerportrætter fra guldalderen og frem til den internationale samtidskunst.

Bogen henvender sig til alle, der er interesseret i guldalderen, danmarkshistorie, natur og ikke mindst kunst. Det er letlæselige og flydende tekster. Nogle artikler er meget detajletunge, mens andre giver et bredt overbliksbillede, men de kan alle læses selvstændigt. Teksterne er ikke for lange og ikke for korte. Man får et meget veldisponeret og koncentreret billede af den enkelte artikels kerneområde.

Når det så er sagt, må jeg også være ærlig og sige, at det tog lidt tid at omstille mig til bogens til tider højstemte skrivestil. Det er meget korrekt og fornemt, og man får lyst til at drikke te af fine porcelænskopper med guldkant og spise hjemmebagte småkager.

Men måske netop af den grund føles bogen som en pause fra hverdagens hurtigtkørende billedstorm med fortællinger fra en anden tid og sublim kunst. Det er en lækker kunstbog, som dufter af lim og udstråler kvalitet med sit tykke papir og fantastiske billeder. Så skænk dig en kop te, slå benene op og sæt farten ned.

Bente Scavenius, Erindringsbilleder, December 2014, 208 sider, Strandberg Publishing A/S.