// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Charlott Pettersen: Drengestrik
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Hobby

Charlott Pettersen: Drengestrik

Skrevet af den 6. december 2014 – 07:26Ingen kommentarer

Kan man blive skruk af en strikkebog, det tror jeg nok lige at man kan! Sådan fik jeg det i hvert fald, da jeg stod med bogen Drengestrik.

Forfatteren Charlott Pettersen fik en dreng for fire år siden og synes ikke, at der var noget pænt tøj til drenge i butikkerne. Hun besluttede sig for at gøre noget ved det, og fik samlet en række gamle strikkeopskrifter, som hun rettede til og fik hjælp til at modernisere. Resultatet er blevet denne bog.

Til hver opskrift i bogen har Charlott Pettersen skrevet en tekst blandt andet med små historier om, hvorfor hun har valgt netop denne opskrift eller med ideer til, hvordan man kan bruge tøjet eller ændre det lidt, så det passer til ens eget barn.

I denne bog kan du finde opskrifter på drengetøj i str. 0 – 8 år. Modellerne er rigtig fine og der er både noget til hverdag og til fest. Opskrifterne er nemme at gå til og der er både noget for nybegyndere og øvede.

Bagerst i bogen er der: ”Den lille raglanskole”. Det er en beskrivelse af hvordan man kan lave raglanærmer, og her er beskrivelen lavet med billeder, hvilket jeg synes fungerer rigtig godt.

Det er en rigtig fin bog med nogle flotte farver og billeder. Nogle af modellerne kan sagtens strikkes til piger, hvor man jo bare kan vælge andre farver. Jeg har set flere drengemødre på nettet, som er blevet begejstret for denne bog, og det blev jeg også selvom mine drenge er for store til disse modeller.

Charlott Pettersen, Drengestrik, Forlaget Turbine, Oktober 2014, 136 sider.