// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Ole Brockmann: Fældende beviser – En kriminaltekniker fortæller
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Erindringer

Ole Brockmann: Fældende beviser – En kriminaltekniker fortæller

Skrevet af den 3. august 2009 – 21:16Ingen kommentarer

Kriminalteknik kræver tålmodighed og lysten til detaljer. Det kræver det også for at læse “Fældende beviser”. Bogen er skrevet af tidligere kriminaltekniker Ole Brockmann, og man er ikke et øjeblik i tvivl om, at man har at gøre med en mand, der i den grad har brændt for sit arbejde og netop har haft evnen til at være grundig, systematisk og struktureret. En oplagt kriminaltekniker.

For en læser, der ikke har andet kendskab til kriminalteknik end det man har lært via CSI, Inspector Morse, Barnaby eller de andre helte fra TV, kan bogen godt virke en anelse overvældende i alle sine beskrivelser og detaljer. Omvendt giver den et godt indtryk af hvad kriminalteknik er – nemlig beskrivende og detaljeret.

I bogen er der en introduktion til kriminalteknik i Danmark, herunder en historisk gennemgang og en forklaring på, hvilke afdelinger ved politiet, der har ansvar for hvilke opgaver. Der er også et afsnit om forfatterens karriere, og hvis man som læser er mere interesseret i en gennemgang af de konkrete forbrydelser, kan man springe disse kapitler over.

Bogen kunne desuden med fordel have været læst lidt grundigere igennem inden tryk. For den plages af lidt for mange gentagelser – og en tendens til at skære tingene lidt for meget ud i pap for læseren.

Men hvis man kan abstrahere for skønhedsfejl, kan man nyde, at bogen er krydret med billeder og at valget af forbrydelser er godt. Vi får for eksempel en gennemgang af det hus, hvor Peter Lundin tog livet af en kvinde og hendes to drenge for år tilbage. Vi bliver også introduceret til, at det ikke er ligegyldigt hvilken type tøj vi har på, hvis vi vil begå et røveri. Selv camouflagebukser kan afsløre dig! Og hvem havde regnet med at noget så almindeligt som en tommelfinger kan være med til at fange en pædofil?

Ole Brockmann, Fældende beviser – En kriminaltekniker fortæller, Gyldendal, Maj 2009, 270 sider.