// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Nagieb Khaja: Seks dage med Taliban
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Journalistik, Samfund

Nagieb Khaja: Seks dage med Taliban

Skrevet af den 17. oktober 2014 – 12:19Ingen kommentarer

“Embedded” journalist hos Taliban i Afghanistan. Lyder umiddelbart som en spændende historie at læse om. Det er det bare ikke. I hvert fald ikke den historie den danske journalist Nagieb Khaja har at fortælle i en single om sine seks dage med Taliban.

For det første er seks med Taliban det man på godt jysk kalder en journalistisk stramning. Ja, Khaja befinder sig i en Taliban-kontrolleret landsby i seks dage. Men reelt er han kun på én enkel nattemission med talebanere. Resten af tiden hænger han ud med andre folk og møder kun Taliban af og til.

Der er mest tale om en overfladisk rejsedagbog, som ikke sætter konflikten i Afghanistan eller noget som helst andet i perspektiv. Det er blot beskrivelsen af hvordan Khaja rejser ud, møder Taliban og rejser hjem igen. Rejsen resulterer i en dokumentarudsendelse til Al-Jazeera. Singlen her virker blot som et biprodukt, som mest er skabt for at generere ekstra omsætning og omtale. En “bag kameraet”-fortælling om et kortvarigt møde med Taliban.

Med Nagieb Khaja’s tyndbenede historie er Forlaget Zetland med til at udvande det single-begreb, som de ellers var blandt de første til at introducere og markedsføre herhjemme. Et begreb, der har fået E-bogen op på rigtig manges nethinder. For E-bogen og singlen passer godt til hinanden.

Men blot fordi der ikke er tale om en rigtig bog, så skal der stadig være vitaminer i den kortere fortælling, som en single er. Og det mangler denne her fortælling. At manden en enkel nat drager op på en bakketop med Taliban er ikke nok til at slå benene væk under mig, siger jeg bare.

Nagieb Khaja: Seks dage med Taliban. Single fra Zetland, 2014.