// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Rune Ryberg: Gigant
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Tegneserie

Rune Ryberg: Gigant

Skrevet af den 15. september 2014 – 07:39Ingen kommentarer

Ozzy klarer sig ved at stikke af fra problemerne. Op på motorcyklen og wroouumm pist væk. At stikke af var en taktik han lærte tidligt i skolen, hvor han blev mobbet og fik øgenavnet Gigant, fordi han er alt andet end en gigantisk. Nu tror du måske, at du er havnet i tegneserie, der foregår i en ganske almindelig verden, der tager du grueligt fejl. For knap har Gigant skænket et glas vin til den smukke pige Donna, før skovbunden skælver og et mangehovedet uhyre vælter frem og sluger hende.

Gigant prøver at stikke af på sin motorcykel, men øjnene hopper ud af hovedet på monsteret og skyder efter ham med øjenstråler. Stråler der forvandler ting til våben og puf, så er hans motorcykel et sværd og haps, så er Gigant også slugt. Slugt men ikke ædt. Monsteret er i virkeligheden en port til en anden verden. En verden fyldt med endnu flere monstre, der vil gøre alt for at hindre Gigant i at blive genforenet med Donna, så nu må han gøre det han ikke plejer. Kæmpe, i stedet for at løbe!

Gigant er en tegneserie, der spiller på alle de fantasy-tangenter vi kender, men laver melodien helt om, så alting er lidt anderledes end man forventer, lidt ligesom Eventyrtid du sikkert kender fra Ultra.

Gigant har dog en kerne, der er noget mere alvorlig og historien er ikke helt så crazy. De fede tegninger er også lidt hen af Eventyrtid, slaskede ben og arme, skæve vinkler og ansigter der absolut ikke ligner noget man ser i skolegården. Evnerne til at tegne er ikke kommet ud af ingenting. Rune Ryberg er en af de dygtige tegnere fra Animations-skolen i Viborg og han har både været med til at lave Ramasjang serier og den animerede film Våbenbrødre. Selvom Gigant er Runes debut-tegneserie, så er der intet famlende over den. Han er hamrende dygtig til at tegne, man falder ikke over nogen fejl, alt er forvredet og fordrejet på den helt rigtige måde.

Historien er sprængfyldt med action, sjov og glimt af alvor, der giver det hele lidt mere tyngde. Gigant er en tegneserie, der både henvender sig til børn og voksne, men den er sjovest hvis du kender mange andre fantasyhistorier og kan lide en sjov ironisk vinkel på sagerne. Det er lidt ligesom at læse Asterix og Obelix eller Langt Ude Larson, jo mere man ved, jo sjovere og mere spændende bliver tegneserien. Det er en af de tegneserier, du kan læse flere gange og det er egentligt rigtig imponerende, når man tænker på hvor få ord der er i den.

Gigant. Skrevet og illustreret af Rune Ryberg. Forlaget Forlæns. 64 sider. (drenge og piger 12+, let at læse, men underfundig humor kræver at man kan læse mellem linjerne)