// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Rebecca Bach-Lauritsen: Ellens ark
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Fortællinger

Rebecca Bach-Lauritsen: Ellens ark

Skrevet af den 29. august 2014 – 07:29Ingen kommentarer

ItemImageEllens lillebror er død. Han er faldet ned af trappen, hjemme i huset og Ellen fandt ham der. Død.

Første gang han døde var bare for sjov, en leg i haven og bagefter spiste de kiks på taget af legehuset. Men denne gang er han helt død. Han kommer ikke mere. Ellen, mor og far skal leve videre. Men hvordan gør man det uden David. Hvordan planlægger man en begravelse for et barn og hvordan kommer man i skole igen, hvor alt er som før.
Ellen gør sig mange tanker om livet og døden. Om David – hvordan han legede og grinede og faldt ud af sengen.

Angsten for at glemme ham kommer krybende. Langsomt finder Ellen ud af at få taget afsked med David, ved at han får plads i hendes minder og tanker, ved at give sig selv lov til at huske ham præcis som han var.

Rebecca Bach-Lauritsen bevæger sig i sin nyeste bog på kanten mellem børnebog og voksenbog. Et stort tungt emne, som man mest af alt har lyst til at pakke væk og fortrænge, at noget så slemt kan ske. Men det sker – man mister og man skal finde en måde at leve videre på, selvom det er en umulig opgave.

Bogen om Ellen er poetisk, fin og kan ikke læses uden at få en klump i halsen. Jeg måtte også fælde en tåre for den ubærlige situation, som Ellen befinder sig i. Forældrene der bliver fjerne i deres egen sorg og Ellens savn, der fylder så meget.

Men også skønt at læse om, hvordan hun finder frem til de små forklaringer og betragtninger der gør, at hun finder en lille sti gennem mørket.

Bogen er bygget op med en overskrift og en lille forklaring. Det bliver aldrig til en stor og lang fortælling, men selvom den er hurtig læst, fylder den i bevidstheden længe efter.

Helt perfekt er forsideillustrationen som er et udsnit af Julie Nords værk: ”Illustration for a Lost Tale”. Holdt i sort og hvidt – kontrasten mellem fødsel og død. Det levede liv er alle nuancerne der i mellem.

En lille bitte bog om et kæmpestort emne. Smukt!

Rebecca Bach-Lauritsen, Ellens Ark, Høst & Søn, 2014, 65 sider