// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Gitte C.B. Lyngbye og Kathrine A. Hvidman:Forunderlige familier
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog, Billedbog

Gitte C.B. Lyngbye og Kathrine A. Hvidman:Forunderlige familier

Skrevet af den 24. juli 2009 – 10:03Ingen kommentarer


“Forunderlige familier” er uden tvivl en af de bedste børnebøger jeg har læst (højt). Og som mor har jeg immervæk læst mange. Bogen blev til, da de to forfattere gerne ville sætte fokus på forskellige familieformer og ønskede at bryde med de tabuer, der kan være omkring anderledes familieforhold. Den ene forfatter er mor til et donorbarn og den anden er fraskilt alenemor og begge er blevet mødt med undren, tavshed eller ligefrem fordomme.

Bogen handler om de børn, der bor i huset med nummer 27 og deres familier. Vi møder i alt seks forskellige familier og inviteres indenfor i deres hjem. Vi ser hvordan de bor, hvad de godt kan lide at lave og hvem de er. Vi møder den 4 årige Frederik som bor sammen med sin far, den 4 årige Emilie som er adoptivbarn fra Kina, den 2 årige Mathilde som er donorbarn og som bor sammen med sin mor, og en række andre børn. Der er dog også blevet plads til en kernefamilie.

“Forunderlige familier” er hvad man vil betegne som politisk korrekt. Men på grund af det fine sprog er den på ingen måde belærende. Tegningerne er flotte og der er mange fine detaljer. Bogen er tiltænkt som højtlæsning for børn i alderen 3-7 år, og ordvalget er passende til denne gruppe. Bogen er anmeldt i samarbejde med to drenge på henholdsvis 4 år og næsten 5 år og de fangede hurtigt pointen med at “det vigtige er, at man har det godt og elsker hinanden”, som er den sætning, hvert afsnit sluttes af med. I en tid hvor det er almindeligt med skilsmissefamilier, donorbørn, adoptivbørn, børn i lesbiske par eller andre typer af familier, er bogen faktisk ganske relevant og giver god mulighed for at man kan drøfte begrebet “familie” med sit barn.

Du kan læse mere om bogen, forfatterne og baggrunden for bogen på forlagets hjemmeside.

Gitte C.B. Lyngbye og Kathrine A. Hvidman, Forunderlige familier, Skriveforlaget, 30 sider, 2008.