// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Anette Andersen m.fl.:Dødens Fotograf
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Krimi

Anette Andersen m.fl.:Dødens Fotograf

Skrevet af den 23. juli 2009 – 21:24Ingen kommentarer

“Dødens fotograf” har intet mindre end fem forfattere. Og er skrevet som en stafetroman, hvor plottet ikke var aftalt på forhånd. De fem forfattere havde mødt hinanden i en litteraturklub på Facebook, og da den ene af de fem – Margit Hedlund – efterspurgte medforfattere var der flere der meldte sig på banen. Oprindelig var det planen at skrive en novelle, men resultatet endte med at blive en roman. De mødte først hinanden i virkeligheden i forbindelse med krimibogmessen, og da var bogen klar til udgivelse.

Selve plottet er der ikke som sådan noget nyt i, men konceptet med en stafetroman og fem der ikke kender hinanden er nyt. Bogen handler om den 30 årige Sara Mikkelsen, single, pressefotograf på en kriminalredaktion: Hun er en kvinde, der sætter særdeles stor pris på mænd – og som en begejstret bruger af Facebook. I forbindelse med en fotoopgave hvirvles Sara Mikkelsen ind i et drama, hvor der begåes flere mord. Hun bliver undervejs veninde med politibetjenten Lisa Fjord, som tilfældigvis har flere venner på Facebook til fælles med Sara Mikkelsen.

Sproget er enkelt og bogen meget let at læse – med lidt “ugebladsnovelle” over sproget og de til tider lidt for søde sætninger som: “hun så ømt på Lisa, der smilede mat tilbage”. Tilgengæld bærer bogen ikke præg af at den er blevet til på baggrund af fem personers ideer, der ikke er koordineret. Den fremstår derimod sammenhængende og flydende og historien glider fint frem. Personskildringerne får de to kvindelige hovedpersoner til at fremstå en anelse overfladiske. Alt i alt lykkes det dog at skabe en helt ok krimi.

Der arbejdes for tiden på plottet til en selvstændig efterfølger, også med Sara Mikkelsen og Lisa Fjord i hovedrollerne.

Anette Andersen, Anne-Marie Vendler, Claus Christiansen, Dorthe Annette Hansen og Margit Hedelund, Dødens Fotograf, Skriveforlaget, 172 sider, 2009.