// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Anders Messer og Nanna Juhl Birch: Dromeland
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Anders Messer og Nanna Juhl Birch: Dromeland

Skrevet af den 20. august 2014 – 08:12Ingen kommentarer

Dromeland er en fantasyserie i 5 bind om dromerne, der er et alfe-lignende folk. De bor i en landsby i Dromeland og bøgerne handler om deres kamp mod det onde. Dromeland beskyttes af den gode troldmand Ango, der har lagt en beskyttende, magisk ring rundt om landet. De tre første bøger i serien af afsluttende fortællinger og man behøver ikke at læse dem i en bestemt rækkefølge. De sidste to bøger er derimod en samlet fortælling delt i to.

I den første bog møder vi Nobel, som er dygtig til at skyde med bue og pil. Det plejer piger ellers ikke at være. Men hun øver sig lidt i smug. En dag kommer hun til at bevæge sig udenfor den magiske ring. Ringen der beskytter dromerne. Det er ikke til at vide, hvad der gemmer sig af farer på den anden side! Mørket falder på og Nobel må tænke sig om. Selvom hun er snedig kommer hun i fare, for inden længe dukker den onde troldmand Rahn og hans ravne op. Mon Nobel bliver taget til fange i hans kolde fangekælder? Eller klarer hun den?

I bog to møder vi pigen Ina, som har ansvar for at finde nogle bestemte blomster, som skal bruges i forbindelse med den store fest. Blomsterne står kun i blomst nogle få dage om året og hun kommer for sent. Heldigvis har hendes gode ven Mingus en fin idé, så han tager hende med længere ind i skoven. Mens de leder efter blomsterne bliver det koldt og det går op for hende, at de er kommet udenfor den beskyttende ring. Et uhyggeligt skrig lyder og en sort ravn kommer mod hende! Mon Ina slipper væk fra ravnen?

Og sådan fortsætter det over den klassiske skabelon med at rejse ud, finde noget/løse noget, de kommer udenfor ringen, det bliver farligt og spændingen stiger, de små helte lykkedes med det de skal og rejser hjem.

Bøgerne er dels læst af Tue på 9 år og læst højt for Johan på 5 år. Begge fandt serien både god og spændende.

Bøgerne er med et lixtal på 16 og 17 rimelig nemme at læse og dermed velegnede i indskolingen. Sætningerne er ikke for lange og langt de fleste ord er kendte. Det eneste der generede mig, var måden man nogle steder har valgt at lave linjeskift. Selvom der på linjen var plads til sætningens længde, har man valgt at knække sætningen ned på næste linje. Om det er nemmere for nye læsere at overskue teksten på den måde skal jeg ikke kunne sige, men for mig var det forstyrrende.

Anders Messer og Nanna Juhl Birch, Serien Dromeland, Bind 1-4, Illustreret af Keld Petersen, Forlaget Elysion, 2014, ca. 44 sider pr. bog.