// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Peder Munch Hansen: Organjægerne
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Spænding

Peder Munch Hansen: Organjægerne

Skrevet af den 10. august 2014 – 07:19Ingen kommentarer

Lars vokser op i en velhavende familie bosat i Ålborg. Faderen har forhåbninger om, at Lars skal overtage og blive den nye leder af familiens gamle tøj- og tekstilfirma. Men Lars vil hellere bokse. Kalle bliver hans træner og store forbillede. Lars får et værelse hos familien og bokser nu på højt plan.

Succesen kan ikke fortsætte og Lars holder op som bokser. Den barske virkelighed melder sig, da Lars nu skal klare sig selv uden uddannelse. At gå ind i faderens firma er ikke attraktivt for Lars, da hans svoger nu har fået en høj stilling i firmaet. Lars tager det store kørekort og bliver langturschauffør i et transportfirma.

Under en tur til det nordlige Italien bliver Lars slået ned og spærret inde. Hans tidligere hårde og disciplinerede boksetræning kommer ham til gode i den håbløse situation han befinder sig i.
Hvad skal der ske med ham og de andre mennesker, han senere blive sat sammen med?

Jan, som er søn af Lars´ ungdomskæreste June, er ansat i et konkurrerende transportfirma. En dag opdager Jan via computeren, at firmaet har mange transporter til og fra Italien, så mange at han bliver mistænkelig. Snart får han via andre kanaler vished for, at noget er rivende galt. Han sætter derfor en eftersøgning i gang med hjælp fra en ven af Lars og en journalist, der rejser ned til et Norditalien, hvor mafia-syndikater på det seneste er blevet meget aktive.

Organjægerne er en lille afdæmpet krimihistorie om et meget uhyggeligt emne. Illegal handel med organer findes overalt i verdenen, og bogen giver et lille indblik i hvordan handelen eksempelvis kan organiseres. Bogen er holdt i et let og flydende sprog. Handlingen springer mellem Lars´ situation i Norditalien til familiens og vennernes tanker og gøren, så spændingen holdes bogen igennem.

Peder Munch Hansen, Organjægerne, Siesta, 233 sider, 2014