// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Samuel Bjørk: Der hænger en engel alene i skoven
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Krimi

Samuel Bjørk: Der hænger en engel alene i skoven

Skrevet af den 5. august 2014 – 07:28Ingen kommentarer

En perfekt sommerferiekrimi!

Samuel Bjørk romandebuterer med den aktuelle krimi Der hænger en engel alene i skoven. Samuel Bjørk er et pseudonym for den norske forfatter, manuskriptforfatter og singer/songwriter Frode Sande Øien. Det er mig en gåde, hvorfor han vælger at skrive under pseudonym, når det på bogens omslag angives, hvem i virkeligheden er og når der tilmed er indsat forfatterfoto.

Læs ikke bogen, hvis du har en seksårig datter, der skal starte i skole til august! En seksårig pige findes død i en skov. Hun hænger ned fra et træ og er iklædt noget stift gammeldags dukketøj og har et sært skilt om halsen med teksten “jeg rejser alene”. Hun er blot den første af en række skoleparate seksårige piger, der bliver dræbt og hængt op i et træ.

Bogen starter på nyklassisk nordisk krimivis med en hverdagsscene, hvor en person vi ikke senere hører mere til, tilfældigt finder den myrdede. Herefter kontaktes politiet og opklaringsarbejdet går i gang. Vi følger også nogle af efterforskningsenhedens medarbejdere privat og jeg fandt mødet med den unge kvinde Mia Krüger noget anstrengt i starten. Hun er ved at planlægge sit eget selvmord og tæller med længsel ned til dagen. Jeg stiller mig noget tvivlende overfor, at det er den måde det foregår på, når en menneske vælger at forlade livet. Men læs dig igennem hendes ophold på den lille ø – hendes karakter er spændende, når først hun ruller sig ud som efterforsker.

Bogen er delt op i rigtig mange kapitler, hvilket dels gør bogen læsevenlig og dels er med til at holde spændingen oppe med hyppige sceneskift. Til tider går tingene lidt vel nemt op i en højere enhed, men pyt, grundlæggende var jeg nysgerrig på hvad der skete med pigerne, hvem der stod bag og ikke mindst hvorfor pigerne skulle dræbes og hænges op. Alt i alt ganske glimrende sommerlæsning i varmen.

Samuel Bjørk, Der hænger en engel alene i skoven, Forlaget Rosinante, Juni 2014, 472 sider, På dansk ved Sara Koch.