// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Søren Baastrup: Exit Hells Angels
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Biografi

Søren Baastrup: Exit Hells Angels

Skrevet af den 24. juli 2014 – 09:20Ingen kommentarer

Lad være med at læse denne bog. Rockere er dybt kriminelle afstumpede personer, som ikke fortjener den opmærksomhed som blandt andet ”kendis-rockeren” Brian Sandberg får i denne bog. Jeg læste den, men det behøver I ikke gøre, kære læsere. I går ikke glip af noget. Læs noget meningsfyldt i stedet.

Jer der alligevel ikke kan lade være, får en ganske ukritisk gennemgang af Brian Sandbergs liv de senere år. En fortælling der ligger i forlængelse af den bog, som Sandberg allerede selv har skrevet. Det primære plot er Sandbergs tilbagevenden til Hells Angels – baseret på hvad han selv har nedfældet på 121 sider. Parallelt med historien om Sandberg følger vi en anden rocker, der vælger at hoppe af og blive politiets kronvidne i en stor sag mod Sandberg og en lang række andre rockere.

Bogen stiller ingen kritiske spørgsmål til Brian Sandberg om eksempelvis hvordan han finansierer sin dyre livsstil. Ja, den forholder sig på ingen måde til hvordan rockerbanderne finansierer deres virke med rockerborge, dyre biler m.m. Gennemgående ukritisk benovelse.

Hvorfor jeg læste den? Fordi jeg troede jeg fra journalist Søren Baastrup fik den kritiske tilgang til Brian Sandberg og rockermiljøet, som der er al mulig grund til at have. At jeg fik en bog, der med grundig research og kritisk sans pillede tingene fra hinanden og udstillede hvilke sølle mennesker vi har med at gøre. Men jeg fik det stik modsatte.

Søren Baastrup: Exit Hells Angels. People’s Press, 2013.