// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Michael Peinkofer: Pirotter! Under sort flag
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Michael Peinkofer: Pirotter! Under sort flag

Skrevet af den 7. juli 2014 – 07:24Ingen kommentarer

“Døren til kahytten røg op med et ordentlig brag. Men det var ikke et menneske, der kiggede ind ad den runde åbning, og som viste tænder og smilede ulækkert. Det var en rotte! Og det var den fedeste, hæsligste og grimmeste rotte, som Becky Nelson nogensinde havde set.”

Den fine unge musepige er på en rejse med sin guvernante og sin privatlærer, da de pludselig bliver taget til fange af nogle grimme pirater. Et stykke derfra, på en mindre ø ved det gamle fyrtårn bor den unge mus Flynn og hans tante. Han lever sit liv ganske stilfærdigt, indtil den dag hvor der kommer fremmede til øen. Inden længe rejser han uventet ud i verden for at hjælpe med at befri de fangede mus.

Bogen har en fed forside, der nærmest råber “tag mig” og viser pirotternes flagskib “Rottegift”. Skibet er lavet af skelettet af en hvid haj og ser temmelig farligt ud. Bogen er illustreret med blyantstegninger, og det sort-hvide fungerer fint til den lidt farlige fortælling uden at det dog bliver for uhyggeligt for den unge målgruppe. Mit bud er at bogen kan læses som højtlæsning fra ca. 6 år og som selvlæsning fra ca. 8 år.

Jeg er usikker på om bogen er del et i en serie eller om den er en selvstændig bog. Forfatteren får i hvert fald skabt et lille univers bestående af de gode mus og deres venner på den ene side og de onde piratrotter – pirotterne på den anden side, som man gerne vil læse mere om. Bogen virker som en lang indledning til det virkelige eventyr, der begynder lige om lidt, straks efter at bogen slutter. Så mon ikke der kommer flere bøger. Min medlæsende anmelder på knap 10 år, synes bogen var fed og han tog for givet at der kommer flere, man kan jo ikke bare slutte af med sætningen “Eventyret var begyndt” uden at invitere læseren med videre.

Michael Peinkofer, Pirotter! Under sort flag, Forlaget Turbine, 83 sider, Juli 2014, Oversat fra tysk, Illustreret af Daniel Ernles.