// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jan Eaton: Hæklerens store teknik- og mønsterbog
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Hobby

Jan Eaton: Hæklerens store teknik- og mønsterbog

Skrevet af den 25. juni 2014 – 07:42Ingen kommentarer

At hækle er nemt, synes jeg, en maske på nålen og så er det bare et spørgsmål om hvor mange gange man stikker igennem masken eller slår om nålen. Og kender man til luftmasker, stangmasker og fastmasker for at nævne dem der bliver mest brugt, så kan man hækle rigtigt meget. Men efter at have fået Hæklerens store teknik- og mønsterbog i hånden, så er der meget mere spændende at gå i gang med, heldigvis.

Denne bog giver en god guide til de mest almindelige teknikker, men tager også fat i dem, der kræver lidt mere arbejde som f.eks. tunesisk hækling, som kræver en speciel nål, hvor der kan være mange flere masker på. Man bliver også introduceret til gobelinhækling, hvilket er en teknik, hvor mønstret kan ses på begge sider. Det er ikke svært, men det kræver lidt koncentration de første gange man prøver det, men det giver et utrolig flot resultat.

Bogen er bygget op som de fleste stikke- eller hæklebøger, så man får et afsnit med udstyr, de basale teknikker og mønstre. Men det der gør denne bog god er, at der er gode illustrationer og billeder til hvert kapitel. Kapitlerne er inddelt, så de starter med de nemmeste teknikker og mønstre og derefter bliver det de lidt mere avancerede som tunesisk hækling, påfuglehækling og gimpning. Næsten sidst i bogen er der et afsnit med nogle opskrifter til små projekter og det sidste kapitel er fyldt med inspiration til hæklede projekter til hjemmet, manden, barnet og såmænd også til hunden.

Hæklerens store teknik- og mønsterbog vil jeg, som garvet hækler, absolut anbefale. Selvom man kender de fleste teknikker, så giver denne bog et godt bud på flotte mønstre, nemme og lidt mere udfordrende teknikker.

Jan Eaton, Hæklerens store teknik- og mønsterbog, forlaget Turbine, 2014.