// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jo Salmson: Maros rejse 1 – Kongen kommer
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Jo Salmson: Maros rejse 1 – Kongen kommer

Skrevet af den 26. maj 2014 – 07:00Ingen kommentarer

Kongen kommer er bind 1 i serien om drengen Maro fra Vikaborg, hvis store ønske er at blive en af kongens riddere.

Maro vil gerne være ridder og han vil gerne gøre sin far stolt. Men han er for ivrig og glemmer at tænke sig om. Den aften, hvor han uden at få lov vil vise de voksne på borgen, at han godt kan ride på den store hest, går det helt galt. Han kommer slemt til skade, og det samme gør en af staldens drenge, som Maro har lokket med på planen. Den slags ulydighed og dumdristighed får konsekvenser! Kongen vil ikke have en ridder, man ikke kan stole på.

Heldigvis har kongen andre planer for Maro. Han skal rejse ud i verden for at finde den magiske drik. Den drik der får folk til at fortælle sandheden, når de drikker af den. Og det bliver selvfølgelig starten på et større og farligt eventyr.

Vi slipper Maro den mørke aften, hvor han ridder af sted for at møde en af kongens skygger ved det store træ i skovbrynet. Denne skygge skal følge ham på hans rejse. Hvem denne ukendte skygge er, skal ikke afsløres her, men Maro har mødt personen før. Det er genialt at lade bogen slutte lige præcis der, hvor det bliver rigtigt spændende! Bog nummer 2 kom frit frem!

Bogen er en del af Carlsens Stribede, som er en serie spændende bøger for børn, der har læst et stykke tid, men som nu kræver mere sproglig udfordring. Bogen har lix 22 og er et fint bud på selvlæsning for fantasy-glade børn.

Jo Salmson, Maros rejse 1 – Kongen kommer, Carlsens Stribede, 106 sider, 2014, Lix 22.