// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Sandra Schwartz: Se mig nu
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Ungdomsroman

Sandra Schwartz: Se mig nu

Skrevet af den 12. maj 2014 – 07:30Ingen kommentarer

Evas 6-årige lillebror er dødssyg med kræft og har tit brug for at have hele familien om sig for at være tryg, så Eva er ofte væk fra skolen i længere tid. Efter en uges fravær kommer Eva tilbage til skolen og opdager, at hendes bedste veninde Maja er startet til dans med Katrine, klassens dronning. Eva kan ikke udstå Katrine og er knust over at Maja bruger tid med Katrine i stedet for hende.

Eva prøver alligevel at komme med i deres vennegruppe, dog uden held – hun er alt for jaloux. Eva glider væk fra Maja, og samtidig bruger Evas forældre alle deres kræfter på den syge lillebror og har ikke overskud til Eva. Oveni det hele møder Eva drengen Alex, der sætter gang i nye og anderledes tanker i hendes hoved.

Se mig nu er en ungdomsbog af Sandra Schwartz, en af den slags bøger hvor man ved, hvordan tingene vil udvikle sig, men hvor man alligevel ikke kan lade være med at læse videre. Man læser videre, fordi bogen er velskrevet og rammer lige ned i hverdagen, hvor de samme mysterier gentager sig dag efter dag og alligevel er helt nye, når man oplever dem for første gang.

Det er en bog, som min medanmelder Helena på 12 år var nødt til at læse i en stor mundfuld, for at finde ud af om lillebroren overlever, om Eva og Maja bliver gode veninder igen, og ikke mindst om Eva finder sammen med Alex. Så hvis du er til spændende pigeungdomsbøger kan denne sagtens anbefales.

Se mig nu. Sandra Schwartz. Carlsen. 259 sider. 270 kr. Anmeldt sammen med Helena Blichfeldt 12 år.